Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 20. 14:50, kedd | Helyi
Forrás: Bán Emma

Zsákszámra hordták a szemetet a vadászok

Zsákszámra hordták a szemetet a vadászok

„Együtt a tiszta természetért” címmel több szervezet közös felhívást tett közzé természeti környezetünk megtisztítására, rendbetételére. A Dalmandi Vadásztársaság is kivette a részét az akcióból.

A Magyar Cserkészszövetség, a Magyar Turista Egyesület, a Magyar Országos Horgász Szövetség, az Országos Erdészeti Egyesület, az Országos Magyar Vadászkamara, az Országos Magyar Vadászati Védegylet, a Vadászati Kulturális Egyesület, a HUMUSZ Szövetség, a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyi Államtitkárság, az Országos Magyar Vadászkamara és a Tolna megyei Vadászkamara felhívást tett közzé.

A közreadó szervezetek alapvető feladatuknak tartják a természet védelmét és értékeinek megóvását, ezért idén is közösen hirdettek meg közösségi akciókat áprilisra a természeti környezet megóvása érdekében. A kezdeményezéshez kapcsolódik a vadászok környezetvédelmi napja március 31 én és április 1-jén.

A Dalmandi Vadásztársaság már nem először tett eleget a felhívásnak. Idén március 17-én reggel 8 órára hirdette meg gyülekezőjét az alsóleperdi mázsaháznál azzal a nemes és követendő elgondolással, hogy a 61-es főút vad- és mezővédő fasorait a felgyülemlett hulladéktól megtisztítják. Kiss Ferenc a társaság vadászmestere rövid eligazítást követően két csoportba szervezte a megjelent húsz önkéntest. Ezután pedig nekilátott a munkának a társaság tagjaiból álló lelkes csapat.

Nagyjából 115 zsák szemetet hordtak ki a főút mellé a vadászok. Kerültek beléjük üvegpalackok, műanyagflakonok, konzervdobozok, toalett csésze, ventillátor, elhullott házi állatok tetemei, mezőgazdasági fóliák, bálamadzagok és építési törmelékek. A zsákok elszállításáról egy szemétszállító cég gondoskodik. A hosszú, fárasztó munkát követően ízletesen elkészített halászlével csillapították éhségüket a megfáradt önkéntesek. A kései ebédet régi vadásztörténetekről, élményekről szóló beszámolók tarkították.

Szöveg és fotók: Bán Emma

A lenti képre kattintva megnyithatja galériánkat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.