Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Augusztus 27. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Vereség után 4 gólos győzelem hazai pályán

Vereség után 4 gólos győzelem hazai pályán

A Dombóvári FC gárdája remek teljesítményt nyújtva 4:0 arányban bizonyult jobbnak a szedresieknél.

A Tolna megyei I. osztályú férfi bajnokság nyitómérkőzésén Majoson 2:0-ás vereséget szenvedő Dombóvári FC gárdájának játékosai az augusztus 24-i második fordulóbeli első otthoni összecsapásuk előtt nagyon fogadkoztak, hogy a „csorbát kiköszörülve” legyőzik a Szedresi SE csapatát.

A házigazdák edzőjének, Kardos Ernőnek nem állt a rendelkezésére a védelem oszlopa, Szekeres Dániel és a társaság karmestere, Androsics András, mindketten sérülés miatt hiányoztak. A látogatók is bíztak a sikerben, hiszen jó rajtot vettek a Teveli MSE alakulatának 5:2-es legyőzésével.

A kezdőrúgás előtt Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere köszöntötte a szurkolókat, majd egy perces gyászszünetet tartottak a napokban elhunyt törzsszurkoló, Kovács Tibor - mindenki „Kotekje” - emlékére, aki hosszú időn keresztül bemondóként és az eredmény-jelzőtábla kezelőjeként szolgálta a helyi labdarúgást.

Nem sokáig tartott a kezdeti tapogatózás, ugyanis a vendéglátók rögtön nekirontottak ellenfelüknek és már a 6. percben megszerezték a vezetést. Biztos, hogy nem fog dicséretet kapni a szedresiek portása azért a mozdulatáért, amivel a 16-oson belül eladta a labdát. Arra a szemfüles Horváth Árpád lecsapott, ám buktatta őt a hálóőr, amiért büntetőt ítélt a bíró. A 11-est a sértett nagy nyugalommal helyezte a bal alsó sarokba. Az előny megszerzése felpörgetette a DFC-legénységét, mely sorra vezette formás támadásait a széleken, a beíveléseket azonban a középen érkező csatárok és középpályások nem tudták a kapuba juttatni. A hazaiak szemre is tetszetősen futballoztak, ügyesen cseleztek, ritmusváltásokat, rövid passzokat és hosszú átadásokat egyaránt alkalmaztak, nyomás alatt tartották riválisukat, de a góllal kecsegtető helyzeteiket nem tudták értékesíteni. A 33. percben a bal oldalon előretörő Martinka Dániel visszagurítását Papp Gábor centiméterekkel lőtte a bal oldali kapufa mellé. A védekezésre berendezkedő és abból gyors kontraakciókat vezető vendégek alaposan ráijesztettek a 43. percben ellenfelükre, ugyanis egyik támadójuk szépen lépett ki a rosszul helyezkedő hátvédek között, szerencsére közeli gurítását Czebei Ádám nagy bravúrral hárította. Az első félidő végén a DFC 1:0-s vezetésével vonultak a csapatok az öltözőbe.

A pihenőt és a fordulást követően kettős cserével próbáltak frissíteni a szedresiek. Az 58. percben a villámléptű Balogh Szabolcs húzott el a bal oldalon, az alapvonal közeléből Horváth Árpádhoz passzolta a „bőrt”, amit ő néhány lépésről higgadtan gurított a hálóba. A nagy kedvvel futballozó ék a 67. percben ismét „megvillant”: 13 méteres lökete a jobb oldali kapufán csattant. Nem sokkal később Keczeli Krisztián tört be a büntetőterületen belülre, ott szabálytalankodtak vele, a sípmester pedig újból a 11-es pontra mutatott. Horváth Árpád saját és együttese harmadik találatát a labdát a bal alsó sarokba helyezve szerezte meg. A házigazdák trénere is új játékosokat küldött a kispadról a küzdőtérre, akik közül Hetesi Gábor a 80. percben egyedül tört az SzSE „ketrece” felé, ám a vetődő kapusba lőtt. A tehetséges fiatal a második lehetőségét már nem „puskázta el”, a 86. percben középről 18 méterről eleresztett lökete a szedreseik egyik focistáján megpattanva jutott a hálóba.

A Dombóvári FC gárdája remek teljesítményt nyújtva 4:0 arányban bizonyult jobbnak a szedresieknél.

2. forduló eredménye:

Dombóvári FC - Szedresi SE 4:0
Dombóvár: Czebei - Párkányi, Tieger (Hetesi), Vajk, Martinka - Bradics, Kulcsár, Keczeli - Papp G. (Bán), Horváth Á. (Gombos T.), Balogh Sz. (Pál)
Gólszerzők: Horváth Á. (3), Hetesi

Címkék: DFC, foci, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!