Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 09. 22:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Végre megvan a dombóvári kórház új igazgatója

Végre megvan a dombóvári kórház új igazgatója

Megválasztotta a dombóvári kórház új igazgatóját csütörtöki, zárt ülésén a város képviselő-testülete - közölte a többségi Fidesz-frakció vezetője az MTI-vel.

A testület Schmidt Lászlót, a kórház sebészeti osztályának vezetőjét az év végéig nevezte ki a kórház élére - mondta Nagy Roland, hozzátéve, hogy Kerényi Zsolt fideszes alpolgármester javaslatát a baloldali képviselők is támogatták.

Szabó Loránd, Dombóvár független polgármestere az MTI-nek megerősítette: konszenzusos döntés született.

A 400 ágyas dombóvári kórházban január 1-je, a korábbi vezető megbízatásának a lejárta óta nem volt orvos igazgató; a testület által január 2-án kinevezett Nagy Mihály, a karcagi kórház főigazgatója nem vállalta a vezetői megbízást, a helyi Fidesz-képviselőcsoport jelöltje, Antalffy Zsolt dombóvári orvos számára pedig a kórház szakmai vezető testülete nem adott felmentést egy az igazgatói megbízáshoz szükséges végzettség alól.

Nagy Roland arról is beszámolt, hogy az új vezető, Schmidt László kinevezéséhez a szakmai testület - amelynek elnöke korábban a kinevezett szakember volt -, csütörtök reggel járult hozzá.

Az intézményt működtető Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. felügyelőbizottsága (fb) múlt kedden a Tolna megyei kormányhivatalhoz fordult a jogellenes állapot megszüntetése érdekében. Márky Imre, az fb elnöke az MTI-nek a többi között azzal indokolta a lépést, hogy a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel folyamatban lévő egyeztetéseken az orvos igazgatónak jelentős szerepe van, és az orvosok felett sem gyakorolt senki munkáltatói jogokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.