Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 23. 16:13, péntek | Helyi
Forrás: MTI/Fotó: www.panoramio.com

Védjeggyel ösztönözi a helyi élelmiszerek fogyasztását Kaposvár

Védjeggyel ösztönözi a helyi élelmiszerek fogyasztását Kaposvár

Kampányt indít és védjeggyel ellátott minőségi termékekkel ösztönözi a helyi élelmiszerek fogyasztását, az értékesítést pedig egy üzlet megépítésével is segíti Kaposvár önkormányzata

Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a védjegy-programról szóló közleményében hangsúlyozta: Kaposvár tudatosan fejleszti élelmiszeriparát. "Az a célunk, hogy minél több jó minőségű, egészséges termék készüljön városunkban, újabb munkahelyeket teremtve ezzel" - fogalmazott a politikus, hozzátéve: közös érdek, hogy Kaposvárral beazonosítható termékek jelenjenek meg a piacon, akár tejről, mézről, húsról, vagy egyéb élelmiszerről van szó.

Arról, hogy mely élelmiszeripari termékek kaphatják meg a jó minőséget garantáló márkajelzést, a Kaposvári Egyetem szakemberei által kidolgozott követelményrendszer - eredet, élelmiszerbiztonság, összetétel, csomagolás, érzékszervi tulajdonság - alapján döntenek. Az erről szóló szerződést a napokban írta alá Kaposvár polgármestere és az egyetem rektora - áll a közleményben.
"A szakemberek szerint az országban nincs még egy olyan város, ahol minden adott lenne ehhez a programhoz. Kaposváron jelen van az egyetem kutatói és marketing háttere, a termelői és feldolgozói háttér és az ügy mellett elkötelezett önkormányzat is. A program sikere pedig hozzájárulhat a város gazdaságának erősítéséhez, segítheti a helyi termelők megélhetését" - írta az önkormányzat.
Répás Orsolya, az önkormányzat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a program a "Helyi termékvédjegy és helyi termékek boltjának kialakítása Kaposváron" című projekt keretében - 95 százalékos támogatással - 106 millió forintból valósul meg. A Kaposvár védjeggyel ellátott termékek várhatóan a jövő év első felében kerülnek forgalomba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.