Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Szeptember 03. 08:04, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Városunk büszkeségeinek köszöntése

Városunk büszkeségeinek köszöntése

Augusztus 25-én a Nanjingban megrendezett Ifjúsági Olimpián Tóth Lili Anna, a DOVASE ifjú versenyzője 2000 méteres akadályfutásban a harmadik helyet szerezte meg.

Lili a kedvezőtlen időjárás ellenére több mint nyolc másodpercet javítva egyéni legjobbján, bronzérmes lett. Az eredmény egyben új országos ifjúsági csúcs lett.

Szeptember első napján a Dombóvári Közösségi Központba várták a szervezők mindazokat, akik találkozni szerettek volna a pár nappal ezelőtt hazaérkezett versenyzővel és edzőjével, Fazekas Gáspárral. A hajdani mozi nézőtere teljesen megtelt, amikor Szabó Loránd polgármester felkonferálása után bevonult a siker kovácsa, a tréner és tanítványa, a sikeres atléta.
Az olimpiát megjárt két sportember a találkozó első részében a Városháza kapcsolati referensével, Kurucz Gáborral elevenítette fel a világversenyre vezető utat. A technika segítségével ezt követően mindenki újra végigizgulhatta a verseny döntőjét, miközben a két ünnepelt felelevenítette azokat a perceket, amelyeket a helyszínen éltek át. A bejátszás után szó volt érzésekről, tervekről, a hazautazásról és az itthoni fogadtatásról.
Lili elmondta, hogy milyen sokat jelentett számára az, hogy mennyien szorítanak, drukkolnak neki itthon, az edző pedig azt emelte ki, hogy a városban, a megyében már közvetlenül a verseny után milyen széles körű elismerésben részesültek. Ezt bizonyítva levetítésre került az a képsorozat, amely akkor készült, amikor a város lakói közül több százan – elismerésüket és tiszteletüket kifejezve – aláírták azt az ötkarikás lobogót, amely az olimpia napjaiban a Pécs felé vezető út melletti árbocon lobogott.
A beszélgetést követően a Női Szeszély Cukrászda tulajdonosa lepte meg egy hatalmas, a nanjingi bronzérmet megörökítő tortával a két ünnepeltet, majd Szabó Lorán polgármester adott át nekik különböző emléktárgyakat, elismeréseket.
Ezután a nagyrabecsülés jeleként felkerült Lili fejére a babérkoszorú és az ünneplők közösen elénekelték a Himnuszt. A találkozó végén mindenki személyesen is gratulálhatott Lilinek és edzőjének. Sorra kattantak a vakuk, készültek az emlékfotók, mindenkinek volt egy-két dicsérő szava az ünnepeltek felé.
A kis ünnepség végén mindenki kicsit boldogabban, büszkébben térhetett haza szívében azzal, hogy sokszor nagyon jó dolog dombóvárinak lenni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.