Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Augusztus 14. 09:17, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Változnak a villamosenergia- és a gáztörvény végrehajtási rendeletei

Változnak a villamosenergia- és a gáztörvény végrehajtási rendeletei

Akár a villamosenergia- vagy a gázkereskedő, akár a felhasználó személye változik, e tényt 15 napon belül közölni kell a másik féllel - tartalmazza a villamosenergia- és a gáztörvény közös végrehajtási rendeletmódosításának tervezete, amely a kormány honlapján jelent meg.

A villamosenergia-törvény végrehajtási rendelete úgy módosulna a tervezet szerint, hogy a felhasználó a bejelentéssel a villamosenergia-vásárlási szerződését is felmondja.
A felmondásban közölni kell annak jogcímét, továbbá, ha az a fogyasztási hely tulajdonos-változása, akkor a bejelentésben megadhatók az új tulajdonos adatai is. Amennyiben az új tulajdonos a korábbi kereskedőtől akarja vásárolni a villanyáramot, erre is utalni kell.
Mindezeket formanyomtatványba foglalja a kereskedő, és a honlapján elektronikusan letölthető formátumban közzéteszi, valamint azt - kérésre - a felhasználónak postán megküldi.
A gáztörvény végrehatási rendelete is lényegében azonos módon rendezi ezt a kérdést.
Mindkét végrehajtási rendeletben közös szabály lett, hogy a felhasználó halála esetén az elhalálozás tényét legkésőbb annak napjától számított hat hónapon belül kell a kereskedő számára bejelenteni. A vásárlási szerződés ekkor a bejelentésről való tudomásszerzéssel egyidejűleg szűnik meg.
A módosítások - várhatóan - a jövő év első napjától lesznek hatályosak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket