Városlista
2019. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2019. Július 09. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Vadászoktatás Fekete István szellemében

Vadászoktatás Fekete István szellemében

A siófoki Fekete István Oktatóterem képzési programjában a korábban alapfokon végzett hallgatók gyűltek össze,

hogy tudásukat, ismereteiket az etika, a stílus és a biztonság területén a minőség iránti elkötelezettségükkel tovább fejlesszék.

Így középfokú végzettséget szereztek. Féléves képzés keretében a biztonság és a jó lőtechnika és a vadászat etikus magatartása adta a képzés fő témakörét. 14 fő kapott erről a képzésről oklevelet.

A program a dombóvári Fekete István Múzeum megtekintésével kezdődött, ahol jómagam, mint az intézmény alapítója fogadtam a kedves vendégeket. Majd a nagy magyar író szülőfaluját, Göllét kerestük fel. Ott a szülőházban Deres Károlyné gondnok kalauzolt bennünket, s végül a temetőben felkerestük az író és felesége sírját, ahol elhelyeztük a megemlékezés virágait és egy koszorút az író tiszteletére és emlékére.

Innét a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. csibráki vadászházához vezetett az utunk, ahol Kovács Tamás vadászati osztályvezető fogadta a hallgatókat és vendégeket. Szollár András képzés vezető ünnepélyes keretek között kiosztotta az okleveleket és egyben gratulált a végzős hallgatóknak és sok sikert, eredményes munkát kívánt nekik ez elkövetkezendő vadászati időkre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 21. 07:00, vasárnap | Helyi

Kispályás focitorna hat induló csapattal

A Zrínyi utcában működő Adler Söröző tulajdonosa, Schmidt György július 13-án focitornát rendezett a szórakozóhely melletti kisméretű füves pályán, melyen hat csapat vett részt.

2019. Július 20. 07:00, szombat | Helyi

Vasutasok ünnepeltek

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is Dombóvár volt a helyszíne a Dél-Dunántúli Regionális Vasutasnapnak, amit a MÁV Zrt. a cégcsoporthoz tartozó vállalatok dolgozói és családtagjaik számára tartott július 13-án.

2019. Július 19. 11:00, péntek | Helyi

Erdélybe látogatott a Kapos Kórus

Története során immár ötödik alkalommal utazott Erdélybe június végén a Kapos Kórus.

2019. Július 19. 07:00, péntek | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében Tamásiban.