Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 03. 07:05, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok - fotó: mti

Újabb halálos áldozatokat követelt a koronavírus, több a beteg is

Újabb halálos áldozatokat követelt a koronavírus, több a beteg is

Már 623 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg – jelentették pénteken a koronavirus.gov.hu oldalon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 623-főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg és 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A 22. halálos áldozat egy 89 éves férfi, aki post TBC állapotban volt, mellhártya összenövéssel, prosztata-betegséggel is küzdött.
A 23. elhunyt egy 81 éves nő, aki magas vérnyomással küzdött és agyi infarktuson is átesett.
A 24. áldozat egy magas vérnyomásban, COPD krónikus tüdőbetegségben, érszűkületben, veseelégtelenségben, szív -és érrendszeri megbetegedésben szenvedő 79 éves férfi volt.
A 25. elhunyt egy veseelégtelenséggel és magas vérnyomással is diagnosztizál 86 éves asszony.
A 26. halálos áldozat pedig egy magas vérnyomással, szívelégtelenséggel és cukorbetegséggel is kezelt 80 éves férfi volt.

Jelenleg 10 668-an vannak karanténban és 17 769 mintavétel történt.

A honlapon közzétett információk szerint már minden megyében van koronavírusos beteg. A legtöbb fertőzöttet Budapesten (261 ember) találták, amelyet Pest megye (124 ember) követ, majd Győr-Moson-Sopron (28 ember) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (28 ember) következik. A legkevesebb fertőzött Heves (3 ember) van.

A csoportos megbetegedések szakaszában közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.