Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Január 15. 13:00, péntek | Bulvár
Forrás: infovárosok

Új közép-európai erősember szervezet indult

Új közép-európai erősember szervezet indult

A profik amatőröknek is népszerűsítik a sportágat

CESA® (Central European Strongman Association) néven új, független erősember szervezetet alapított Sebestyén János és több mint egy tucat másik sportoló. A 2017-ben a “HSMA bajnoka” címet szerező, többszörös egyéni és csapat országos bajnok Sebestyén mellett jelenleg már több, mint 20 sportoló jelezte versenyzési szándékát a CESA® színeiben. Céljuk, hogy népszerűsítsék az erősember sportágat az amatőr sportolók körében. Emellett 2021-ben saját, hat állomásos versenysorozatot is indítanak a már ismert Prémium Liga Kupa néven.

Megkezdte 2021-es első versenysorozatának szervezését a tavaly ősszel megalakult CESA® (Central European Strongman Association). Az új, független közép-európai erősember szervezet Prémium Liga Kupa nevű sorozata április második felében indul. A hat fordulós pontgyűjtő versenyen olyan versenyszámokban mérhetik össze erejüket a versenyzők, mint kamionhúzás, kőgolyó pakolás, magasba dobás, autótartás, felhúzás, tolás és lengő cipelés.

A CESA® egy sportolói kezdeményezésre életre hívott szerveződés, sportliga (későbbiekben szövetség), melynek célja Közép-Európa erősember sportjának szélesebb körben való népszerűsítése, versenyek szervezése, lebonyolítása.

Alapítói a sportág több mint egy tucat jeles képviselője. Vezetőségi tagja Sebestyén János, aki több mint 10 éve az erősember sport egyik legismertebbje: 2017-ben a “HSMA bajnoka” címet szerezte meg, többször volt országos bajnok egyénileg és párosban, ismert nevén „Silverboy”. Emellett nemzetközileg is komoly sikereket tudhat magáénak, legutóbb 2019-ben, Norvégiában szerzett második helyet az IHGF sziklaemelő világkupa versenyen. A CESA társalapítója Molnár Zsolt, akivel Sebestyén négy éven keresztül egyhuzamban, párosban nyerte a magyar országos bajnokságokat.

„Az erősemberek számára fontos előrelépés a sportliga megalakulása, hiszen általa nem csak Magyarországon, hanem a későbbiekben Európa más országaiban is könnyebben nyílik lehetőségük versenyzésre, felkészülésre, kapcsolatépítésre. A vírushelyzet miatt nem biztos, de reménykedünk benne, hogy már az első, hat fordulós versenyünk egyik állomása is határon kívül lehet. A jövőben azonban minél inkább ki szeretnénk terjeszteni nemzetközi szintre a szerepvállalásunkat” – mondta Sebestyén János, aki hozzátette: tapasztalataikkal a profi és amatőr versenyzőket szeretnék segíteni a felkészülés terén is, hiszen közös cél, hogy csúcsformában versenyezzenek.

Az első, Prémium Liga Kupa 2021 nevű sorozat támogatója a Prémium Média & Sport Management Zrt. A szabad nevezés előreláthatólag februárban indul.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/funCESAr/

Címkék: erősember

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.