Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Május 31. 09:03, szombat | Helyi
Forrás: Soós Gyopár

Tóth Lili Anna ifjúsági olimpiai kvótát szerzett Azerbajdzsánban

Tóth Lili Anna ifjúsági olimpiai kvótát szerzett Azerbajdzsánban

Csodálatos új országos ifjúsági csúcs

Tóth Lili Anna a magyar ifjúsági atlétikai válogatott első kvótáját szerezte meg pénteken, május 30-án a Bakuban zajló kvalifikációs versenyen. Az európai atléták számára ez az egyetlen kvalifikációs lehetőség az augusztusban, Kínában megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiára.

Lilinek nehéz dolga volt, hiszen versenyszámában, 2000m akadályfutásban Európából csak ketten juthattak tovább Kínába. Fazekas Gáspár tanítványa, aki a mezőny legfiatalabb versenyzője, mindvégig vezetett. Olasz ellenfele végül az utolsó méteren 4 század másodperccel előzte meg. 6:42,19 időeredménye új országos ifjúsági csúcs. Ezzel az eredménnyel saját, múlt évben, még serdülőként, beállított csúcsát döntötte meg három és fél másodperccel.

Lilinek a fárasztó utazás után egy napja volt akklimatizálódni, és alkalmazkodni a három óra időeltolódáshoz. Úgy tűnik, ez kiválóan sikerült neki. Szerepet játszott a jó eredmény elérésében, hogy Fazekas Gáspár, Lili edzője a helyszínen segíthette tanítványát.

Címkék: atlétika, DOVASE

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!