Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Május 13. 08:43, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Több beruházás is elindult tavasszal a városban

Több beruházás is elindult tavasszal a városban

Az elmúlt hetekben a veszélyhelyzet adta feladatok hatékony megoldása mellett a fejlesztésekkel és beruházásokkal kapcsolatos engedélyeztetések és közbeszerzések után elkezdődtek a kisebb-nagyobb kivitelezési munkák.

Március végén a múzeum belső átalakítása kezdődött meg EFOP pályázatból, melylyel a helytörténeti gyűjtemény célszerűbb bemutatása válik lehetővé. Az épületben a kiállítótermek úgy lesznek elrendezve, hogy a látogatók a kiállítási anyagot folyamatos haladással, egy útvonalra felfűzve tekinthessék meg. Április első heteiben a hivatal energetikai felújításának első szakasza is elkészült szintén pályázati forrásból. A hivatal összes nyílászáróját kicserélték, majd egy tisztasági festés után költözhetett vissza az apparátus az épületbe. A teljes kivitelezés nyár végére fejeződik be a tervek szerint. A város területén közel hatszáz négyzetméter kátyú kerül kijavításra nyár elejéig. Május közepéig befejeződik Mászlonyban az út aszfaltozása, és a Szőlőhegy felé vezető kerékpárút forgalomba helyezése is megtörténik.

Három elmaradt beruházás megvalósulásán dolgozik a városvezetés. Az Arany János téri orvosi rendelő teljes körű felújítása, a József Attila Általános Iskola energetikai korszerűsítése és a Tüskei ipari park fejlesztése új pályázati forrásból valósulhatnak meg. A május 4-én megnyílt TOP pályázat ad lehetőséget az orvosi rendelő felújításának támogatására. A pályázat beadásához elkezdődött a szükséges dokumentumok összeállítása.
Pintér Szilárd polgármester egyetért azzal, hogy a nagyobb beruházásokat nem szabad elhalasztani a kialakult veszélyhelyzet miatt. A választási kampányban meghirdetett három cél közül az új mentőállomás és a sport- és szabadidős központ megépítésének folyamatai is elindultak. A kórház parkolójának engedélyeztetési eljárása után a kivitelező kiválasztásának folyamata indult el a napokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.