Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Július 29. 20:00, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Helytörténeti Gyűjtemény, Dombóvár

Tiszteletbeli elnök és harcművész mesélt a klubban

Tiszteletbeli elnök és harcművész mesélt a klubban

Az olimpia nyitónapján, július 27-én tartotta meg harmadik beszélgetős műsorát a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a múzeum olimpiai klubja.

Harmadszor rendeztek élménybeszámolóval kísért találkozót a sportbarátok számára Dombóváron, ezúttal néhány órával az olimpiai láng fellobbanása előtt. A dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény olimpiai klubjának két vendége ezúttal Harangozó László, a DVMSE örökös tiszteletbeli elnöke, a város díszpolgára, valamint Vincze Zoltán világbajnok, a Vincze Ju-Jutsu harcművészeti sportegyesület vezetője voltak.

A beszélgetés első felében a nagy múlttal rendelkező dombóvári kosárlabdáról esett szó. Harangozó László felidézte a tradicionális helyi sportág történelmét és eddig elért legszebb eredményeit. A nyári ötkarikás játékokkal kapcsolatban megemlítette, hogy annak idején egy olimpiai bajnok kollégája is volt, mégpedig az 1952-ben Helsinkiben rendezett olimpián kalapácsvető versenyszámban aranyérmet nyert Csermák József személyében. A híres olimpikon Tapolcán, míg Harangozó László Dombóváron dolgozott a MÁV-nál.

A találkozó második felében Vincze Zoltán, a ju-jutsu sportág világbajnoka és edzője elmesélte, hogy ökölvívóként kezdte sportpályafutását, majd a japán harcművészetre váltott. Az ökölvívást Lampert Gábor edzőtől sajátította el, akinek tanítása jó alapul szolgált a későbbiekben. Az olimpiai sportok közül egy korábbi bajnokot, az 1980-ban Moszkvában rendezett olimpia egyik híres magyar birkózó bajnokát, Növényi Norbertet személyesen ismeri. Érdekességként azt is elmondta, hogy a grappling nevű harcművészeti sportág a 2016-os nyári olimpiai játékokon már szerepelhet a tervek szerint. Reméli, hogy egyszer eljuthat majd Japánba, az általa űzött küzdősport őshazájába. Edzőként pedig örülne, ha a kezei közül olimpiai bajnok kerülne ki - ez minden mester célja.

Legközelebb augusztus 3-án, pénteken 17 órakor Zircher Kitti válogatott atléta és Dr. Lehoczky Béla középiskolai tanár, egykori vízilabdázó előadására várja szeretettel látogatóit a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény.

Szöveg: Berki Zsolt, fotó: Kriston Vízi József

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: