Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Augusztus 07. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Tévedésből kapta, tudatosan adta tovább

Tévedésből kapta, tudatosan adta tovább

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy helyi lakos ellen indítottak jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy 48 éves helyi nő ellen indult büntetőeljárás a Dombóvári Rendőrkapitányságon, mert 2018. december 20-án egy ismerősétől – tévedésből – ajándékba kapott aranyékszerekkel sajátjaként rendelkezett, azokat nem adta vissza jogos tulajdonosának, hanem zálogba adta őket. A büntetőügy megindításának az volt az előzménye, hogy a 65 éves sértettől testvére bizsukat kért, hogy azokat hálából ismerősének adhassa, azonban az olcsóbb ékszerek között számos arany is maradt, melyeket a férfi egy szatyorban átadott a későbbi gyanúsítottnak.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az ékszereket a 48 éves nő lánya – az asszony kérésére – zálogba adta, melyekért több mint 300.000 forintot kapott. A család a pénz nagy részét elköltötte. A bizonyítási eljárás során a dombóvári rendőrök a 48 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az asszony a cselekmény elkövetését elismerte, és a még nála maradt ékszereket, valamint a megmaradt pénzt visszaadta a sértettnek.

Az ügy kapcsán a dombóvári rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.