Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Október 02. 08:18, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Szeptember utolsó napján ülésezett Dombóvár képviselő-testülete

Szeptember utolsó napján ülésezett Dombóvár képviselő-testülete

A Német Házban tartotta rendes ülését a képviselő-testület Dombóváron. Huszonkét napirendi pontot tárgyaltak.

Döntött a grémium arról, hogy október 1-től a Dombóvári Városgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a közterületek fenntartásával összefüggő településüzemeltetési feladatokat.

Fontos lépést tettek ismét a városvezetők a járásszintű együttműködés irányába. 2021. január 1-től az önkormányzat kötelező feladatát képező családsegítés, a gyermekjóléti szolgáltatás és a házi segítségnyújtás a Dombóvári Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás és az általa fenntartott intézmény, azaz a Dombóvári ESZI fogja végezni. Ezt a napirendet elfogadta Dombóvár és korábban döntést hozott erről a többi érintett település is.

Elfogadták a Dombóvári Trianoni Emlékbizottság kezdeményezését, így a Gyár utca-Kölcsey utca-Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében található közterület a Nemzeti Összetartozás tere elnevezést fogja viselni.

Majd a Tinódi Ház előtti tér átalakításával kapcsolatban is megszavazták a javaslatot a képviselők. A Makovecz Alapítvány és Dombóvár Város Önkormányzata között egy hosszabb távú együttműködés indulhat el a közeljövőben, amelynek célja, hogy a Tinódi Ház előtti közterület Makovecz Imre építész, illetve alkotótársai által 1986-ban készített építészeti és képzőművészeti terv szerinti kialakítását a központi költségvetésből nyújtott támogatás segítségével megvalósuljon.

A gimnázium előtti parkoló építésével kapcsolatban több kérdés is tisztázásra szorult, mivel a kampányidőszakban elindult a kivitelezés, de elfogadható érdemi munka nem történt. Az új városvezetés egyeztetett a hatóságokkal majd újra elindította a folyamatot. Szeptember végén lezárult az ajánlatkérési szakasz és a képviselő-testület kiválasztotta a kivitelezőt, a munkálatok októberben elkészülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.