Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Június 10. 23:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Kollár Ágnes/SzORGI

Szent Orsolyás sikereket hozott a Regösök Húrján

Szent Orsolyás sikereket hozott a Regösök Húrján

A Nagyatádi Bárdos Lajos Általános Iskolában rendezték meg a Magyar Versmondók Egyesülete által meghirdetett „Regösök Húrján” XVI. országos vers- és prózamondó verseny regionális döntőjét.

Az országos versenyt négy egyenrangú helyszínen bonyolították le: a Dunától keletre elhelyezkedő országrész megyéinek Kunszentmiklóson, a Pest megyei versmondóknak és Budapest kerületeinek a fővárosban, a Dunántúlon Veszprémben és Nagyatádon.

A május 19-i nagyatádi megmérettetésre az előzetes eredmények alapján lehetett nevezni a megyék legjobbjainak. A versenyzőknek három verset vagy prózát kellett vinniük a magukkal a versenyre. Ezek közül kettőt kellett előadniuk, egyiket a délelőtti, a másikat pedig a délutáni fordulóban.

A rangos szakmai zsűri elnöke Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke volt. Tagjai pedig Dr. Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, Gőbölös Izolda, a Kaposvári Egyetem Pedagógus Továbbképző és Szolgáltató Intézet igazgatója, Mikulcza Gábor, a balatonszárszói József Attila Szavalóverseny főszervezője és Szennik Éva kommunikációs alelnök.

A rendkívül erős mezőny 31 indulójának produkcióit két korcsoportban minősítették. A Szent Orsolya Iskolaközpont három indulója közül a 10-12 évesek kategóriájában Kovács Ágnes és Kovács Klaudia megosztott első helyen végzett, míg Golyák János különdíjas lett. A gyerekek a könyvjutalom mellett részt vehetnek egy nagyszabású gálán, amelyet Budapesten, a Fővárosi Művelődési Házban rendeznek meg ősszel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.