Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2017. Április 07. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Szelfipont is várja ezentúl a vendégeket Gunarasban

Szelfipont is várja ezentúl a vendégeket Gunarasban

A retró hangulatú háttér előtt igazi időutazós fotókat készíthetnek a városba érkező vendégek.

A Város Hete rendezvénysorozat keretében egy újabb fejlesztéssel bővült Gunaras, hiszen a keddi napon átadták a szelfipontot. A beruházás mintegy 1 millió forintba került. Az ünnepélyes átadás után Halmosi Nóra tartott előadást Gunaras gyógyhellyé minősítésének folyamatáról.

A retró hangulatú háttér előtt igazi "időutazós" fotókat készíthetnek a városba érkező vendégek. A fal előtt lévő színes ülőkékre ráülve egy fotó erejéig igazán beleolvadhatnak a régmúltba a szelfizni vágyók. Így próbálják még érdekesebbé tenni a fürdőhelyet, és nem utolsó sorban méltó képpen viselni a fürdőváros címet. – hangzott el Szabó Loránd beszédében.
Az avatás után Halmosi Nóra programkoordinátor tartott előadást a közeli szállodában Gunaras hivatalos gyógyhellyé minősítésének folyamatáról.

Az előadó az érdeklődőknek elmondta, már 2015 decemberében elkezdődött a tervezés, akkor hozta meg a döntést a képviselő testület, miszerint benyújtja a gyógyhellyé nyilvánítási kérelmet az Országos Tisztifőorvosi Hivatalához. A véglegesítése azóta is zajlik. A projektmenedzser elárulta, hogy a szakvéleményeket remélhetőleg 2 hónapon belül be tudják nyújtani a megfelelő szervhez.
Halmosi Nóra egy prezentáció segítségével mutatta be a gyógyhellyé nyilvánításnak a 3 fő szempontját: a gyógytényezőt, az infrastruktúrát és a levegőtisztaságot. A vizsgálatok során megállapították, hogy mind a három tényező elfogadható Gunarasban. Tehát tiszta a levegő, nincs zajszennyezés, és a rehabilitáción lévő betegek nyugalma is biztosított. Az előadásból kiderült, hogy jelenleg 31 darab gyógyhely van Magyarországon, a következő, tehát a 32. pedig Dombóvár-Gunaras szeretne lenni. A cím elnyerésével a városnak és a környékének az is imázsa is tovább erősödhetne.

Címkék: Dombóvár, Gunaras

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.