Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 18. 14:47, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Százmillió forintnál többel tartoznak a dombóvári intézmények

Százmillió forintnál többel tartoznak a dombóvári intézmények

Meghaladja a százmillió forintot az önkormányzati intézmények adóssága Dombóváron, a tartozások miatt a város zeneiskolájában a gázszolgáltató felmondta a szerződést.

Tóth Ada Eszter, az intézmény vezetője az MTI-nek elmondta: a szolgáltató augusztus 13-án kapcsolta ki a gázt az iskolában egy 2,5 millió forintos tartozás miatt; jelenleg az önkormányzat gyorssegélyére várnak.
Az igazgató nem tudta megmondani, mikor indulhat újra a gázszolgáltatás. A tantermekben húszfokos hőmérséklet van, ha hidegebbre fordul az idő, szünetet kell elrendelni - tette hozzá.

Szabó Loránd (független) polgármester az MTI-nek arról számolt be, hogy szeptember 30-án a város intézményeinek tartozásállománya 107 millió forint volt, amelyből 103 milliót a szállítóknak és a szolgáltatóknak kellene kifizetni.
Mint mondta, azt javasolja a város képviselő-testületének, hogy biztosítson 35 millió forintot, amennyivel rendezheti az önkormányzat az intézmények, köztük a zeneiskola legsürgősebb tartozásait. A javaslat a testület csütörtöki ülésének napirendjén szerepel.
A polgármesteri előterjesztésben szerepel, hogy az intézmények leginkább közüzemi díjakkal tartoznak, az önkormányzat nem térítette meg az ingyenes tankönyvek árát az iskoláknak, két iskola pedig nem tudott minőségi bérpótlékot fizetni a pedagógusainak.
A város honlapján közzétett dokumentum szerint a testület az intézményi finanszírozás tíz százalékát az önhibáján kívül hátrányos helyzetű önkormányzatok támogatásának elbírálásáig zárolta. A támogatás második ütemének eredményéről az önkormányzatnak nincs információja.

Az intézmények könyvelését végző Önkormányzati Integrált Szolgáltató Szervezet októberben kétszer fordult az önkormányzathoz finanszírozásért. Gulyásné Kovács Zita, a szervezet vezetője kimutatásában azt írta, hogy összesen 60 millió forint tartozás miatt érkezett fizetési felszólítás, kikapcsolási értesítő, reklamáció a város 13 intézményéhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.