Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 28. 11:30, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Stohl börtönpokla, szexuális részletekkel...lehet, hogy őt is...?

Stohl börtönpokla, szexuális részletekkel...lehet, hogy őt is...?

Jön az új könyv.

Hamarosan már mi is elolvashatjuk Stohl András börtönben töltött idejéről szóló könyvet.Voltak részek, amelyeket letiltottak.

A Börtönpokol című könyv egyszerre mutatja be a magyar börtönvalóságot és egy bukott sztár lelki vívódásait. A magyar börtönök túlfűtött, fojtogató, kegyetlen világáról, az őrök brutalitásáról, a szexuális visszaélésekről sok mindent hallani, ám az igazságot eddig többnyire jótékony homály fedte. Stohl a saját szemével tapasztalt meg olyan dolgokat erről a világról, melyek gyötrően beleégtek az emlékezetébe.
- Én Stohl szemén keresztül a magyar börtönvilágot akartam bemutatni és persze az ő lelki vívódásait. Biztos, hogy sokan nem örülnek majd, hogy ez a könyv megjelenik és lesznek botrányok, de én nem lányregényt akartam írni, hanem egy brutálisan őszinte könyvet. Egyébként már csak a szakmai hitelem miatt sem írhattam azt, hogy a rabok kedélyesen teázgatnak a börtönökben és lefekvés előtt esti mesét olvasnak. Ha csak néhány ember rádöbben a börtön emberekre gyakorolt hatásaira már megérte – nyilatkozta az író.
- Az első mélypont az volt András számára, amikor rádöbbent, hogy ha tetszik neki, ha nem, ő is csak egy börtönviselt ember lett. Mindez akkor történt, amikor éppen bent rendezett egy darabot, és az előadás alatt hátulról világosította a színpadot. Előtte minden sorban szürke egyenruhás alakok, kopasz fejek, elálló fülek. Ő pedig ott állt a lámpa mellett és átfutott rajta, hogy egy kívülálló számára ő is csak egy ilyen tömegbe olvadó, kopasz, elálló fülű figura, nem több – mondta az írónő.
- A másik mélypont az volt, amikor ráeszmélt, mit tett a gyerekeivel azáltal, hogy börtönbe került. Alig bírta ki ép ésszel, amikor meghalt egy - homoszexuális - fegyőr a többiek egyszerűen átléptek rajta… Szerintem nagyon mély könyvet írtunk, de András azt mondta nekem, biztos benne: ha még mélyebbre megyünk, talán beleőrül – tette hozzá az író és elárulta azt is, hogy volt olyan rész, amit András cenzúrázott.
- Való igaz, hogy ennél a könyvnél jóval többet egyeztettünk, fogalmaztunk át Andrással, mint az előzőnél. Nagy csatákat vívtunk; van a könyvben olyan rész, amihez mindenképp ragaszkodtam, és volt két interjú, amit valóban cenzúrázott – a magyar börtönben történő szexuális visszaélések krónikájáról szóló részt azonban benne maradt..
- Lehet, hogy olyanok is történtek vele amik csak a sorok között olvashatók ki… András életét az elmúlt hónapokban sorozatos botrányok övezték. Amióta kijött a börtönből, tudatosan háttérbe vonul, kerüli a felhajtást. Ő már a munkája, szakmai sikerei okán szeretne szerepelni. Ez a könyv az utolsó nagy vallomása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.