Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 04. 09:59, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok - fotók: MTI/Kovács Attila

Sorra érkeznek a kórházakba a védőeszközök

Sorra érkeznek a kórházakba a védőeszközök

A világjárvány komoly terhelést jelent minden egyes ország egészségügyi rendszerére.

A tömeges megbetegedés miatt a nyugati-európai kórházak is túlterheltek, egyetlen ország sincs felkészülve arra a terhelésre, ami most éri világszerte és Európában a kórházakat. A védőeszközök és orvosi eszközök beszerzése igen nehézkes, hiszen óriási a világpiaci kereslet irántuk - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Kifejtve, hogy a tömeges megbetegedésekre felkészülve Magyarországon is folyamatos az egészségügyi védőeszközök hazai és külföldi beszerzése, erre százmillárdos nagyságrendben költ a kormány és azt is egyértelművé tette, hogy minden szükséges forrást biztosít a védekezéshez. A lehetséges hazai beszerzéseken és gyártáson túl, minden diplomáciai kapcsolatot is bevetünk azért, hogy külföldről is be tudjunk szerezni egészségügyi eszközöket. Kínából és más országokból is már több szállítmány érkezett és még fog is érkezni.

Az eszközök elosztása az Operatív Törzs utasításai alapján történik, szigorú katonai rendben. Mindenek előtt a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozóknak kell biztosítani a védőfelszerelést. Azon belül is különösen fontos az intenzív és fertőző osztályokon dolgozó ápolók és orvosok védelme, akik speciális védőeszközöket kapnak. Ők ugyanis különösen kitettek a fertőzés-veszélyének, hiszen közvetlenül a fertőzött betegek kezelését végzik.

A kórházakba szállított készletek ellenőrzését a kórházparancsnokok felügyelik, hiszen a betegellátás biztonsága és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében fontos, hogy a védőeszközök valóban oda kerüljenek, ahol arra szükség van.
Ezen a héten több mint nyolcvan kórházba és a mai napon is több mint 50 kórházba szállítottunk védőeszközöket.

Többek között a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, a Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, több budapesti kórházba, továbbá a szegedi, a debreceni, kistarcsai, és számos másik vidéki kórházba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.