Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Szeptember 24. 10:28, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Sikeresen lezajlott az I. Dombóvári Nagy Sportágválasztó

Sikeresen lezajlott az I. Dombóvári Nagy Sportágválasztó

A Dombóvári Sportszövetség, mely mintegy tizenegy sportegyesületet foglal magába szeptember 19-én szervezte meg sportágválasztó rendezvényét.

A program célja az volt, hogy minél több gyermek számára bemutatkozhassanak a sportegyesületek, betekintést nyújthassanak tevékenységükbe, bemutatóik révén egy közelebbi képet adhassanak munkájukról. Ezen a napon 8 órától élettel telt meg a Művelődési Ház környéke, hiszen valamennyi Dombóváron működő sportszervezet, a két edzőterem trénerei és a rendőrség munkatársai is kivonultak az eseményre.
A délelőtt folyamán általános iskolás osztályok látogattak el a programra, s kedvükre válogathattak a sportágak közül. Volt ott lovagoltatás, floorball pálya, tatami szőnyegen végrehajtott karate bemutató, a szellemi kihívások kedvelői sakkozhattak, hegyi túrák alkalmával használt speciális sátor és annak berendezései is megtekinthetők voltak és sok-sok más érdekesség, mely vonzóvá tette a gyermekek számára a programot.
15 órakor a sportszövetség társelnöke, Szabó Csaba köszöntötte a megjelenteket, majd Szabó Loránd polgármester nyitotta meg a délutáni programsorozatot. A városvezető kitért arra, hogy lehetőségeihez mérten mindig arra törekedett, hogy mind a létesítmény ellátottság, mind a támogatások esetében biztosítsa az egyesületek működési feltételeit, segítse munkájukat. Örömét fejezte ki, hogy egy olyan méretű városnak, mint Dombóvár ennyi tehetséges sportolója van, s annak ellenére, hogy számos városban lehet, hogy jobbak a létesítmény körülmények, a mi tehetségeink mégis ott vannak a ranglisták elején. Ezt követően bemutatókat láthattak a megjelentek, illetve egykor pályáját Dombóváron kezdő kosárlabdázóval, Gulyás Róberttel, valamint Tóth Lili Annával és edzőjével, Fazekas Gáspárral beszélgetett Berki Zsolt, akik példaként szolgálhatnak a gyerekek számára. A rendezvény főtámogatója

Dombóvár Város Önkormányzata volt, Szabó Loránd a közterület használatára kirótt 2.173.000 forintos díj elengedésével járult hozzá a rendezvény sikeréhez.
Bízunk benne, hogy a program hatására számos gyermek megtalálta a kedvére való sportolási lehetőséget, s ezután rendszeresen űz valamilyen mozgásformát.

Címkék: Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.