Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Június 22. 10:14, péntek | Helyi
Forrás: www.tolnavar.hu

Segíti a dombóvári diákok német nyelvtanulását a cserediák-program

Segíti a dombóvári diákok német nyelvtanulását a cserediák-program

A Szent Orsolya Iskolaközpont a németországi Rudersdorf Oktatási Centrumával négy éve ápol partneri kapcsolatot. Nemrégiben 14 diák és 2 pedagógus érkezett egy hetes vendégségbe Magyarországra.

A küldöttség tagjai előbb két napot Budapesten töltöttek, ahol a főváros nevezetességeivel ismerkedtek, majd Dombóvár felé tartva megmártóztak a Balaton vizében. Az egyházi fenntartású oktatási intézmény tanulói és szüleik, valamint pedagógusaik fogadták a városba érkezett delegációt, melyet a Püfülüsz Zenekar muzsikájával és Steiner Ingrid aerobik-bemutatójával köszöntött.
A vendégek aztán megismerkedtek a Szent Orsolya Iskolaközponttal, ahol a lányok és a fiúk közösen sportoltak egy jelvényszerző versenyen. Kirándultak is, mégpedig a világhírű lovasíjász, Kassai Lajos kaposmérői birtokára, a kabókapusztai lovastáborba, a tamási fürdőbe és vadasparkba, valamint Sütvénybe, ahol a közös lángossütés és -evés után kocsikáztak, majd az esti tábortűz mellett Tieger Lilla gitározott, Németh Gréti pedig szaxofonozott nekik.
A német gyerekeket vendégül látó dombóvári családok is kitettek magukért, a látogatók remekül érezték magukat náluk, elégedettek voltak a szállással és az ellátással. Az egyházi fenntartású oktatási intézmény tanulóinak német nyelv tanulását remekül szolgálta az egy hetes cserediák-program.

Címkék: Dombóvár, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.