Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 06. 09:40, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, fotó: www.rutin.hu

Reorganizáció után javuló eredmény a dombóvári Rutin Kft.-nél

Reorganizáció után javuló eredmény a dombóvári Rutin Kft.-nél

Az acélszerkezeteket gyártó dombóvári Rutin Kft.-nek csökkenő árbevétele dacára nőtt az üzemi eredménye 2013-ban,

a javuló mutató a tavaly végrehajtott reorganizációnak köszönhető - mondta el a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Papp Zoltán tájékoztatása szerint a kft. 5,6 milliárd forintos nettó árbevétel mellett mintegy 500 millió forintos üzemi eredményt vár 2013-ra.
A cégvezető hozzátette, hogy tavaly határozott váltást hajtottak végre a termékszerkezetben, lényegesen nagyobb volt a projektekben a hozzáadott érték, hangsúlyosabban kezelték kapacitásaik lekötését. A javuló eredményességhez hozzájárult, hogy 2012-ben jelentősen, 550-ről 350-re csökkentették a dolgozók számát.
A társaság dombóvári üzemében 2013-ban 5000 tonna acélszerkezetet gyártottak, feleannyit, mint az előző évben. A cég 2013-ban 90 százalékban exportra termelt, kikötői darukhoz, üvegacél-szerkezetekhez, hullámvasút-szerkezetekhez gyártott acéltermékeket.
"Kizárólag az egyedi szerkezetek felé toltuk el vállalásainkat, amelyekhez speciálisan nekünk van meg a tudásunk, technológiánk" - mondta az ügyvezető.
Beszámolt arról is, hogy a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen egy közel félmilliárd forintos európai uniós támogatással zajló kutatás-fejlesztési programon dolgoznak, amely nagy teljesítményű acélszerkezetek és homlokzati burkolatrendszerek fejlesztésére irányul.
Tájékoztatása szerint az idén a cég kapacitása egész évre lekötött, a biztos szerződésállománya 25 millió euró értékű. A referenciái között a müncheni Allianz Arénát és a Budapest Arénát is szerepeltető kft. a hazai stadionépítésekben való részvételről nem nyilatkozott.
A Rutin Kft. 2014-ben várhatóan 7-8 ezer tonna acélszerkezetet állít elő, amely 7-8 milliárd forintos nettó árbevételt, és az ideit jóval meghaladó eredményt jelent - mondta a cég vezetője.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálatának adatai szerint a kft. 2012-ben 8,5 milliárd forintos árbevétel mellett 787 millió forintos üzemi veszteséggel zárta az évet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.