Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Június 23. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Kitanics Zsuzsanna/Dombóvári Rendőrkapitányság

Rendőrök a csendes dombóvári éjszakákért

Rendőrök a csendes dombóvári éjszakákért

A vakáció idejére újra elindítja „Csendes éjt!” bűnmegelőzési programját a Dombóvári Rendőrkapitányság. A fiatalok elkövetővé, illetve áldozattá válását igyekeznek megelőzni és biztosítani a lakóövezetek nyugalmát.

Kollégáink minden bejelentésre reagálnak és megteszik a szükséges intézkedéseket a lakók nyugalma érdekében, az éjszakai járőrszolgálatot úgy szervezzük, annak útvonalát úgy tervezzük meg, hogy rendszeresen és visszatérően ellenőrizni tudjuk azokat a szórakozóhelyeket és közterületeket, melyekről több bejelentés, jelzés érkezett az elmúlt napokban - tájékoztatta portálunkat dr. Szijártó István kapitányságvezető.

A bejelentésekkel kapcsolatban június 21-én megbeszélésre hívtuk össze a szórakozóhelyek üzemeltetőit, az önkormányzat és a kormányhivatal képviselőit a szórakozóhelyek biztonsága, az elkövetett szabálysértések és azok következményeinek témakörében.

Jellemző elkövetési magatartás a csendháborítás, melynek elkövetője - még ha fiatalkorú is - szabálysértést követ el, és tettéért akár 150 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal is sújtható. Problémát jelent a fiatalok mértéktelen alkoholfogyasztása is, mely szinte minden esetben tapasztalható a rendőri intézkedések során.

Bízunk benne, hogy a visszatérő és rendszeres rendőri ellenőrzésekkel, a szórakozóhelyek üzemeltetőinek segítségével sikerül a belváros rendjét megőrizni és a lakók nyugalmát biztosítani.

Mindezek mellett szeretnénk felhívni a szülők figyelmét arra, hogy gyermekük és lakóhelyünk biztonsága közös érdekünk. A rendőrség a szórakozóhelyek és közterületek fokozott ellenőrzésével mindent megtesz azért, hogy az áldozattá vagy elkövetővé válást megelőzze. Kérjük a szülőket, hogy ők is felelősséggel és nagyobb odafigyeléssel járuljanak hozzá a munkánkhoz - zárta tájékoztatóját a rendőrkapitány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.