Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 18. 08:59, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban

Rekordot döntött tavaly a magyar turisták száma és a vendégéjszakák mennyisége is Horvátországban, ezzel folytatódott az évek óta tartó tendencia

- tájékoztatta a Horvát Turisztikai Közösség budapesti képviseletének igazgatója pénteken az MTI-t. Ivana Herceg közlése szerint 2019-ben több mint 644 ezer magyar turista csaknem 3276 ezer vendégéjszakát töltött Horvátországban. A vendégszám 3,3 százalékkal, a vendégéjszakák száma 2,3 százalékkal haladta meg a 2018-ast.

Az adatok alapján a legtöbb magyar a Kvarner-öböl valamelyik településén vagy szigetén töltötte az idejét, 191 ezer turista csaknem 916 ezer éjszakát. A második legnépszerűbb úti cél az Isztriai-félsziget volt, a harmadik pedig Split térsége, amitől alig lemaradva Zára (Zadar) térsége következik a sorban.

Településekre lebontva a legtöbben a magyarok közül Crikvenicát keresték fel, ahol 36,1 ezer vendég 170,1 ezer éjszakát tartózkodott. A vendégszámot tekintve Rovinj szerepel a második helyen 23,6 ezer fővel, Vir pedig a harmadikon 22 ezer látogatóval. A tartózkodási időt illetően azonban Vir volt a népszerűbb 167,7 ezer éjszakával, míg Rovinjban 115,7 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak.

A további leglátogatottabb település sorrendben Zágráb, Abbázia (Opatija), Porec, Medulin, Zára, Rab és Umag volt, az ott töltött éjszakák alapján azonban Rovinj, Medulin, Porec, Rab, Lopar, Zára, Vodice és Abbázia a sorrend.

Ivana Herceg jelezte azt is: a magyar turisták túlnyomó többsége - 441,6 ezer vendég - egyénileg kereste fel Horvátországot, nem egészen 202,6 ezren pedig utazási irodák szervezésében jártak az adriai államban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.