Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2019. Január 15. 15:02, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Rákosfalvi Milán a 2018-as év zenekari zenésze

Rákosfalvi Milán a 2018-as év zenekari zenésze

Január 12-én a Tinódi Házban tartotta hagyományos újévi koncertjét a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar és a Tücsökzenekar.

A kisebbek indulókat, film- és tánczenéket adtak elő Kiszler András karnagy vezényeltével. A hangverseny alkalmából vehette át az „2018-as év zenekari zenésze” kitüntető címet Rákosfalvi Milán István.
A nagyobbak prudukcióját megelőzően a város polgármestere mondott ünnepi köszöntőt, aki a George Lucas által rendezett „Csillagok háborúja” című filmsorozat bevezető mondatával - a „Valamikor réges régen egy messzi-messzi galaxisban” - kezdett. Szabó Loránd arról beszélt, hogy a „Star Wars” című alkotás nem a jövőről szól, hanem egy olyan fantasy, ami sokkal közelebb áll a Grimm-fivérekhez, mint a 2001 Űrodüsszeiához.
- Az amerikai John Towner Williams szerezte az eposszá vált film muzsikáját, mely „lúdbőrössé” teszi annak hallgatóját - emelte ki az önkormányzati vezető.
Remélem, hogy a mai koncert vezérfonalát adó mű a jelenlévőket is megbizseregteti. A zene legyen veletek!
A Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekarnál Bíró Dávid kapta a tavalyi esztendő zenésze-díjat. Az együttes változatos repertoárral szórakoztatta a színháztermet zsúfolásig megtöltő közönségét, mely többször is „vastapssal” jutalmazta a tehetséges muzsikusokat, az őket vendégként vezénylő Kerekes Bélát és karnagyukat, Kiszler Andrást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!