Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 27. 13:59, kedd | Helyi
Forrás: Dombóvári Polgármesteri Hivatal

Polgármesterek találkozója Dombóváron

Polgármesterek találkozója Dombóváron

Augusztus 23-án „Önkormányzatiság? Nem adjuk fel!” címmel szakmai-közéleti fórumot szervezett Szabó Loránd Dombóvár polgármestere a Szállásréti tónál.

Olyan társaival vette fel a kapcsolatot, akik – hozzá hasonlóan – kisebbségben vannak településük képviselő-testületében. A fórum létrehozásának igényét a többségi támogatás hiánya és az önkormányzatok működtetésének mai gondjai hozták felszínre. Ugyanakkor az is beárnyékolja munkájukat, hogy napjainkban egyre kevésbé élhetnek a megnyilatkozás szándékával. Problémáik felvetése süket fülekre talál ott, ahonnan a megoldás, a segítség érkezhetne.

A dombóvári városvezető hívó szavára többen is pozitív visszajelzéssel éltek. A szervező ezért már nemcsak egy találkozóban, hanem egy egész beszélgetés-sorozatban gondolkodik, melynek folytatása már most szeptemberben lenne. A pénteki találkozóra Tétényi Éva Esztergom, Nagy Attila Sellye és Wágner Antal Hetvehely polgármestere jött el. A polgármesterek elmondták azt, hogy hogyan próbálják meg kezelni, átvészelni a kialakult állapotokat. Hogyan élte meg településük a kórházak, oktatási intézmények állami tulajdonba vételét, a szerintük felesleges közigazgatási változtatásokat. Hogyan változott ezzel és más szabályzókkal a finanszírozásuk. Mi vezetett az önkormányzatok nagymértékű eladósodásához és azt, hogy hogyan értékelik az idei adósságátvállalást. A problémákra természetesen mindenki a saját szemszögéből világított rá, a saját helyzetüket, a lehetséges megoldási módokat vázolta fel.

A polgármesterek a legtöbb dologban egyetértettek, vita nem alakult ki köztük. A legfontosabbnak – mintegy üzenetnek – azt tartották, hogy meg kell találni az utat ahhoz, hogy a problémák ne maradjanak a szőnyeg alatt. Minél több helyen hangozzanak el, minél többen tudjanak róla, hogy értékelve a tényeket a fennálló helyzet megváltoztatásában minél több ember vegyen részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.