Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. Június 14. 16:09, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - fotó:pixabay

Pestissel diagnosztizáltak egy gyereket Amerikában

Pestissel diagnosztizáltak egy gyereket Amerikában

Pestissel diagnosztizáltak egy gyereket Idaho amerikai szövetségi államban.

Az Idaho State Journal című helyi lap az északnyugati szövetségi állam egészségügyi hatóságaira hivatkozva jelentette a hírt.

A megbetegedés az idahói főváros, Boise mellett fekvő Elmore megyében történt. Sem az egészségügyi hatóságok, sem a sajtójelentések nem hozták nyilvánosságra a beteg gyerek nevét és életkorát. Azt mindazonáltal közölték, hogy "állapota javulóban van".

Az egészségügyi hatóság járványügyi szakemberei szerint nem tudni, hogy a gyerek hol fertőződött meg, nemrégiben tért vissza ugyanis egy oregoni kirándulásról. Oregon állam Idaho egyik nyugati szomszédja.

1940 óta ez az ötödik eset, hogy valaki pestisben betegedett meg Idahóban. A legutóbbi két megbetegedést 1991-ben és 1992-ben észlelték, mindkét páciens tökéletesen felépült. Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Hivatal (CDC) adatai szerint az Egyesült Államokban évente átlagosan hét pestises megbetegedést regisztrálnak.

A betegséget - amely a középkor rettegett járványa volt, milliókat pusztított el és egész településeket tizedelt meg - a rágcsálók, köztük patkányok, mókusok bolhái terjesztik. Ma már antibiotikumokkal kiválóan gyógyítható.

Címkék: amerika, beteg, gyerek, idaho, pestis

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.