Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Május 31. 10:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Pár óra alatt több mint 80 szabálysértő Tolna megyében - videóval

Pár óra alatt több mint 80 szabálysértő Tolna megyében - videóval

Tolna megyében ezúttal a biztonsági öv használatát ellenőrizték a rendőrök.

A megye teljes területén nagy létszámú egyenruhással találkozhattak a közlekedők 2020. május 30-án délelőtt és kora délután. A rendőrök – a közlekedés-biztonsági helyzet javítása érdekében – ezúttal elsősorban azokat a közlekedőket figyelték, akik nem használták biztonsági övüket. Az egyenruhások a megye útjain néhány óra alatt 63 személlyel szemben intézkedtek a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt. Az ellenőrzések során voltak, akik a sebességhatárokat nem tartották be, de akadt ittas járművezető és piros lámpán áthaladó autós is. A rendőrök összesen 86 személlyel szemben intézkedtek különböző szabályszegések elkövetése miatt.

Az ellenőrzésekre többek között azért volt szükség, mert május utolsó hetében több súlyos baleset is történt a megye útjain, valamint azért, mert az elmúlt évben több, halálos balesetben elhunyt személy nem használta a biztonsági övét.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv használatának fontosságára. Sajnálatos tény, hogy a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a súlyos- vagy akár halálos sérülések kockázata. Az ellenőrzés céljával egyezően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának további növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében. Higgyék el, hogy a biztonsági öv használata csökkenti a sérülések kockázatát, és életet menthet!

A közutak biztonságát és mások életét veszélyeztetők a jövőben is határozott rendőri fellépésre számíthatnak. A közlekedés biztonsága rajtunk nem fog múlni. Legyen ebben Ön is partnerünk

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.