Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 16. 13:10, hétfő | PR
Forrás: Arrabonamédia

Óvja meg matracát gumilepedővel!

Óvja meg matracát gumilepedővel!

Vizelettartási problémákat rengeteg betegség és állapot okozhat. A gyerekekkel is gyakran megesik egy-egy éjszakai baleset, ami különösen a pelenka elhagyásának időszakában fordul elő.

Az viszont rettentő kellemetlen, amikor a kicsinek, vagy a vizelettartási problémától szenvedő személynek még napokkal később is a nedves, és ne legyünk szemérmesek, „szagos” ágyban kell feküdnie. Hogy mi akkor a megoldás? A textillepedő alá helyezett matracvédő használata, amivel megfelelő higiéniát biztosíthat a beteg és saját maga számára is.

Gumilepedő vagy matracvédő?

A köztudatban a gumilepedő elnevezés terjedt el, és él még ma is, miközben ezeket az eszközöket mára már felváltották a sokkal praktikusabb, tartósabb és könnyebben tisztítható matracvédők. De bárhogyan is hívjuk, a lényeg mégiscsak az, hogy ezekkel a praktikus kiegészítőkkel megvédheti a matracot, ha az Ön által ápolt személy vizelettartási nehézségekkel küzd, vagy ha a gyerekek időnként az ágyba pisilnek.

Erre nem is elsősorban azért van szükség, hogy a drága matrac ne menjen tönkre, bár valójában ez is fontos szempont. Ami viszont a beteg egészsége miatt sokkal lényegesebb, hogy a vizelettel átitatott matrac remek táptalaj a különféle kórokozók számára. Ha pedig a baktériumok elszaporodnak, akkor az fertőzéseket is okozhat, különösen a már egyébként is legyengült immunrendszerű személyek esetén.

A folyadék emellett irritációt is kiválthat a beteg bőrén, és persze a nem túl jó, szúrós szagokról sem szabad megfeledkezni, hiszen nem biztos, hogy van idő kitisztítani és kiszellőztetni az ágybetétet. Ilyenkor jön jól egy matracvédő, ami megoldást jelent a fenti problémára.

Miért érdemes matracvédőt használni?

A vízhatlan matracvédők legnagyobb előnye, hogy egyszerűen felhelyezhetők az ágyra, mégis fixen állnak, nem mozdulnak el, nem gyűrődnek. A gumifüles, illetve a körgumis megoldások a leginkább elterjedtek az eszközök között, ami pedig a felületüket illeti, egy puha, a frottír tulajdonságaira emlékeztető borítás alá kerül egy vízzáró réteg, ami nem engedi át a folyadékot. Így, ha probléma adódik, csak a matracvédőt kell lecserélni, az ágybetét pedig teljesen száraz marad.

A matracvédők pozitív tulajdonságai között említhetjük meg még a jó szellőzést, illetve az egyszerű tisztíthatóságot is. A víztaszító réteg nem repedezik és nem törik, így bátran mosható és könnyen sterilizálható. A bőrbarát anyagának köszönhetően nem irritál, ami mind a betegek, mind pedig a kicsik szempontjából hasznos tulajdonság.

A matracvédő tehát egy remek eszköz arra, hogy steril környezetet alakítson ki az otthonápolás során, illetve javítja a komfortérzetet, és a gyorsabb gyógyuláshoz is hozzájárulhat. És még egy fontos szempont: mivel több méretben és árkategóriában elérhető, mindenki találhat belőle olyat, ami a leginkább megfelel az igényeinek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat