Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Június 12. 08:51, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Öveges József fizikaverseny országos döntőn a belvárosis diák

Öveges József fizikaverseny országos döntőn a belvárosis diák

Május 24-26. között rendezték meg a nyolcadik osztályos diákok számára meghirdetett Öveges József Kárpát-medencei fizikaverseny országos döntőjét Győrben.

Az összetett versenyben a diákok önállóan végeztek el és értékeltek egy mérőkísérletet, továbbá egy bemutatott fizikai kísérletet elemeztek a számolásos- és tesztfeladatok, valamint a fizikatörténeti kérdések mellett.
A fárasztó nap végén a Mobilis interaktív kiállítást és kísérleti bemutatókat láthattak a résztvevők.

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskolát Szabó Zalán Máté képviselte a megmérettetésen, aki általános iskolai kategóriában a 33. helyen végzett.
Felkészítő tanára: Embersitsné Bóta Éva

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.

2019. Szeptember 16. 14:16, hétfő | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Dombóvár Város Önkormányzata és a Dél – Kom Nonprofit Kft. lomtalanítási akciót szervez Dombóvár város területén a szabványos edényzetbe nem helyezhető hulladékok elszállítására

2019. Szeptember 16. 08:33, hétfő | Helyi

Tíz hársfa ajándékba a szép városképért

Dombóvár önkormányzata idén is benevezett a „Virágos Magyarország” Környezetszépítő Versenybe, amit huszonhatodszor hirdetett meg a Magyar Turisztikai Ügynökség. Nemrégiben tartották az eredményhirdetést.

2019. Szeptember 13. 13:20, péntek | Helyi

Tolna megyeiek az ország legjobb gépjárművezetői!

A „Katasztrófavédelem legjobb gépjárművezetője készenléti szer” kategóriában a Tormási Tamás és Simon Jenő alkotta csapat lett az első, akik a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítenek szolgálatot.