Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Augusztus 07. 10:07, csütörtök | Helyi

Ötmillió forint a rászoruló gyermekek beiskolázásáért

Ötmillió forint a rászoruló gyermekek beiskolázásáért

Egy baloldali kezdeményezésre 5 millió forinttal támogatja a dombóvári önkormányzat a rászorult gyermekek beiskolázását

Az utalványok 185 család 300 gyermekének iskolakezdését könnyíti meg.
Tóth Gyula szocialista képviselő kezdeményezésére 5 millió forintot különített el a dombóvári önkormányzat a rászorult, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult tanulók beiskolázási támogatására.
Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere a baloldali kezdeményezésről elmondta: a városban összesen 185 család 300 gyermekét érinti pozitívan a lépés.
- Sajnálatos, hogy ilyen sok gyermeknek van szüksége segítségre, de annál nagyobb öröm és büszkeség, hogy ezt meg tudjuk adni nekik – mondta a polgármester. – Tóth Gyula és Kiss Béla képviselőkkel együtt úgy gondoljuk: azok a családok, akik ilyen nehéz körülmények között is mindent megtesznek gyermekük beiskolázásáért, minden tiszteletet és minden segítséget megérdemelnek.
Az összegből minden gyermek után 10 ezer forint úgynevezett Iskolai Erzsébet-utalványt vehetnek át a szülők. Párhuzamosan Dombóvár polgármestere megkezdte a tárgyalásokat azokkal a partnerekkel, amelyeknél a szülők beválthatják az utalványokat. Kedd délutánig 13 helyben üzemelő kereskedelmi vállalkozás írta alá a szándéknyilatkozatot, hogy tankönyv, taneszköz vagy ruházat vásárlására beváltja az utalványokat, ez a kör még bővülhet a későbbiekben.
A rászoruló gyermekek szülei szerdán vehetik át az utalványokat, beváltásukra év végéig van lehetőségük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.