Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Október 12. 16:23, csütörtök | Helyi

Öt programot szerveztek Dombóváron az Országos Könyvtári Napok keretében

Öt programot szerveztek Dombóváron az Országos Könyvtári Napok keretében

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége dunántúli fotóművészeinek fotóiból nyílt kiállítással indult a programsorozat október 2-án a Földi István Könyvtárban.

Bán Emma könyvtárvezető köszöntőjét követően a kiállítást Fekete Tamás az egyesület alelnöke nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy a szervezetet 2002-ben 27 lelkes fotográfus, fotóművész alapította és napjainkra 9 országból közel 200 főre bővült a tagjainak száma. Majd Tilinger Sándor osztotta meg gondolatait a közönséggel. A kiállítás 1 hónapig lesz látogatható a könyvtárban.

Majd Tomcsányiné Goróczi Katalin, Szentendrén élő nyugdíjas pedagógus, egykori dombóvári diák volt vendége a Földi István Könyvtár programjának, akivel a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület képviseletében Takács Istvánné helytörténeti kutató beszélgetett. A műsorban Katalin Mély kút az éj című kötetében megjelent verseiből és Dombóvárról írt novelláiból hangzott el válogatás Juhász Csilla és Kőszegi Csaba Valér közreműködésével.

Szerdán „Ne szégyelld, hogy van lelked!” címmel Németh Nyiba Sándor a Magyar Kultúra Lovagja, a Krúdy Gyula Irodalmi Kör elnöke, költő, zeneszerző, olimpikon látogatott Dombóvárra. Az est folyamán történetek hangoztak el Petőfi Sándor, József Attila, Ady Endre, Babits Mihály életéből. A rendezvényen vendégeink Deák Attila dombóvári festő alkotásait tekinthették meg.

A dombóvári születésű Balaskó Ákos Petri György-díjas költő. programozó verseskötet bemutatóján vehettek részt az érdeklődők, a szerzővel Albrecht Ferenc gimnáziumi tanár beszélgetett.

Végül vasárnap a legkisebbeket szólították meg, Deli Orsi kedveskedett Kerekítő műsorával kicsiknek és szüleiknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.