Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. December 07. 16:24, csütörtök | Helyi

Országos sporttörténeti versenynek adott otthont Dombóvár

Országos sporttörténeti versenynek adott otthont Dombóvár

Második alkalommal került megrendezésre a Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Verseny Dr. Szenyéri Zoltán igazgató ötlete és szervezése alapján.

Kiemelten támogatta a verseny megszervezését Dombóvár Város Önkormányzata Pintér Szilárd polgármester, és a Tamási Tankerület Csike Tamás igazgató jóvoltából.

A rendezvény díszvendége volt ifj. Buzánszky Jenő, a zsűri elnöki székében Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára foglalt helyet.

A megmérettetésre 12 intézményből összesen 27 versenyző ékezett, akik rengeteg munkát és energiát fektettek a felkészülésbe. A labdarúgással kapcsolatos feladatok mellett más sportágakhoz kötődő kérdések is feltűntek, így a résztvevőknek igen széles körű ismeretekkel kellett rendelkezniük.

Az egyéni verseny írásbeli tesztfeladatát követően szóbeli döntőre került sor, majd a négy legjobb helyen végzett tanuló közül a győzelmet végül Földvári-Nemes Zsigmond, a PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolája diákja szerezte meg.

Második helyen a Kispesti Eötvös József Általános Iskola tanulója, Farkas István végzett, a bronzérmet pedig a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákja, Szőcs Patrik 11.n osztályos tanuló vette át.

A gimnázium másik diákja, Ruppert Dominik 10.n osztályos tanuló, hajszál híján csúszott le a dobogóról, így a 4. helyet érte el.

A csapatversenyben az első helyet a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium együttese szerezte meg, második helyen a Monori József Attila Gimnázium tanulói végeztek, a bronzérmes pedig a PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolájának együttese lett. Díjazásában részesült a Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium csapata, akik a 4. helyet érték el.

Gratulálunk a résztvevőknek, a gimnázium tanulóinak és felkészítőjüknek, Dr. Szenyéri Zoltán igazgatónak!

Címkék: buzánszky jenő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.