Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Február 19. 10:04, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/hirado.hu

Orbán Viktor: Nagyon veszélyes pillanatban vagyunk

Orbán Viktor: Nagyon veszélyes pillanatban vagyunk

Nagyon veszélyes pillanatban vagyunk, amelyik görbe gyorsabb lesz, az dönti el a sorsunk. Ha többen kérnek oltást, többen regisztrálnak, akkor életeket mentünk, ha a vírus görbéje emelkedik, akkor életeket vesztünk

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel.

Kifejtette, hogy itt van a harmadik hullám, 3093 új fertőzöttet regisztráltak ez elmúlt napon, elhunyt 110 többségében idős, krónikus beteg, illetve 4024-en szorulnak kórházi ellátásra.

Úgy fogalmazott, ezek önmagukban sem jó számok, hiszen meredeken emelkednek. Nagyon veszélyes pillanatban vagyunk, van vakcina, oltunk, már ki lehet tölteni a nemzeti konzultációt, és közben itt a harmadik hullám. Amelyik görbe gyorsabb lesz, az dönti el a sorsunk. Ha többen kérnek oltást, többen regisztrálnak akkor életeket mentünk, ha a vírus görbéje emelkedik, akkor életeket vesztünk – emelte ki Orbán Viktor.

Hozzátette: katonai precizitás kell az egészségügyi dolgozóknak a járvány idején. Kijelentette, a magyar egészségügy kivételesen erős. Ha most azonnal húszezer embernek kellene koronavírus-ellátást nyújtani, meg tudnák tenni a kórházakban, hiszen bőven van kapacitás.

Az ápolók napja alkalmából a kormányfő megköszönte az egészségügyben dolgozók erő feletti munkáját.

Húsvétig minden regisztráltat beoltanak

391 821 ember van Magyarországon, akit már legalább egyszer beoltottak, hamarosan 441 ezer lesz, a következő szakaszban hirtelen ugrunk egyet, egy hét alatt beoltunk 650 ezer embert, így márciusra 1,2 millió beoltott lesz – hangsúlyozta a miniszterelnök.

„Április elejére már 2,5 millióan lesznek beoltva, így húsvétig minden regisztrált megkapja az oltást, májusig pedig már 3,5 millióval többen lesznek beoltva Magyarországon, mint az EU hasonló méretű országaiban” – emelte ki.

Kitért rá, hogy nálunk van a legtöbb vakcina az unióban. Orbán Viktor mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon, fogadja el a vakcinát, és oltassa be magát. Hangsúlyozta, ha valakit behívnak oltani és nem fogadja el a vakcinát, nem esik el az oltástól, de majd akkor tudják visszahívni, ha lesz olyan oltóanyag, amelyet szeretne.

„Mindenki jól gondolja meg a döntését, mert felfut a harmadik hullám, emelkednek a számok, nehogy valaki elkapja a vírust, miután elutasítja a neki nem megfelelő vakcinát” – fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.