Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Szeptember 17. 17:16, hétfő | PR

Online vagy tantermi nyelvtanulás – neked melyik jobb?

Online vagy tantermi nyelvtanulás – neked melyik jobb?

Szerencsére ma már számtalan módon és helyszínen tanulhatsz új nyelveket. Mutatjuk, milyen szempontokat gondolj végig, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb módszert.

Globalizált világunkban megszűntek a határok, a technológia fejlődésével pedig bármikor, bármivel, bárhol elérhető a kívánt adat, tananyag, nyelvvizsga központ. Nem mindegy azonban, hogyan állsz neki a nyelvtanulásnak. Fontold meg az alábbi három pontot, hogy tisztuljon a kép előtted, milyen módszer lesz számodra az igazi.

Egyedül vagy társaságban érzed jobban magad?

Amennyiben visszahúzódóbb vagy, jellemzően szívesebben tanulsz egyedül, kerülve minden emberi érintkezést. Számodra kiváló lehetőséget az online kurzusok nyújtanak, hiszen a monitor előtt nem kell szoronganod, ki mit gondol, sikerül-e mások előtt kifejezned magadat. Ha nem szívesen mész ismeretlen helyre és társaságba, akkor is inkább az internet alapú, otthoni fotelből, kedvenc kanapédról is megvalósítható nyelvtanulás lesz a befutó.



Te vagy a buli lelke és mozgatója? Irány a tanterem! Számos nyelviskola számtalan csoportos kurzusa vár rád, hogy ott fejleszd nyelvtudásodat. A tanfolyamokon folyamatosan lehetőséged van kiejtésed és szókincsed fejlesztésére, a kitűzött középfokú vagy összetett felsőfokú nyelvvizsgára való, közös, nagy nevetésekkel tarkított felkészülésre.

A csend vagy a nyüzsgés motivál?

Nem mindenki szeret hangzavarban tanulni! Válassz online nyelvórákat, ha szeretsz elmélyülni a dolgokban, és a koncentrációdhoz elengedhetetlen a csend, a nyugalom. A feladatsorok, a nyelvvizsgák típusfeladatai legtöbbször nem egyszerűek (ha mégis, akkor nem a szintednek megfelelő kurzuson vagy!), hatékonyságodat könnyen növelheted a zavaró tényezők kiiktatásával.

Ha hurrikánként száguldasz át az életen, egyszerre ezer felé jár az agyad, akkor minden bizonnyal a csoportos nyelvórák fognak beválni neked. 5-10 csoporttárssal való közös tanulás során mindig történik valami, felmerül egy izgalmas kérdés, előkerül egy jópofa sztori. Az órák tematikája jobbára kötött, persze, mégis tudod, tudjátok alakítani a napi penzumot. Arra azonban figyelj, hogy a buli ne menjen a tanulás rovására – elsősorban angolt, németet vagy olaszt akarsz magadra szedni, nem új barátokat keresni.

Az írásodat vagy a beszédedet kell fejlesztened?

Nincs más hátra, mint egy tantermi, csoportos nyelvtanfolyamra beiratkozni, ha a szóbeli nyelvtudásod szorul csiszolásra. Beszélgetni, vitázni, mesélni egyedül nem lehet, ahogyan mások tudásából meríteni sem. A hibátlan kiejtés, az árnyalt önkifejezés gyakorlásához pedig elengedhetetlen egy szuper nyelvtanár is, aki hiba esetén azonnal korrigál. Keress olyan kurzust vagy nyelviskolát, ahol anyanyelvi tanárok oktatnak!

Minden helyzetből kidumálod magad angolul? Franciául szóban verhetetlen vagy, de írásban már más a helyzet? Keress egy, kifejezetten a helyesírás, ragozás, mondatalkotás fejlesztésére fókuszáló online tanfolyamot! Hidd el, sokkal gyorsabban fogsz haladni, ha szobád magányába zárkózva ráveszed magad írásbeli feladatsorok megoldására. Mivel a a középfokú és a felsőfokú nyelvvizsgák számos írásbeli kihívást tartalmaznak, semmiképp ne hagyd ki a felkészülést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat