Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2019. Március 19. 10:55, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Önkéntesek szedték a szemetet

Önkéntesek szedték a szemetet

Dombóvár is csatlakozott az egy hétig tartó „Te szedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért” elnevezésű országos szemétszedési akcióhoz,

amit immáron nyolcadik alkalommal hirdetett meg az azt szervező Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Március 18-án a település számos közterületét takarították óvodások, diákok, pedagógusok, önkormányzati hivatali dolgozók, közalkalmazottak, civil szervezetek tagjai és az egyik idősotthon lakói. A szemét szedéséhez szükséges felszereléseket - a kesztyűket és a zsákokat - az országos akciót szervező tárca biztosította. A résztvevők az utcákon, a tereken, a parkokban és a vízpartokon csak olyan hulladékokat gyűjtöttek, amik nem veszélyeztették a testi épségüket és az egészségüket. A reggeltől késő délutánig tartó közösségi takarító program során ötszázhatvannégyen dolgoztak hosszabb rövidebb ideig, akik összesen 112 zsák hulladékot szedtek össze.
A „Te szedd!”-akció március 23-án a szőlőhegyi részen folytatódik, ahol a kiskertek gazdái és a településrész lakói gyűjtik össze az eldobált szemetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.