Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Szeptember 28. 10:27, szerda | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére.

Immár második alkalommal rendezte meg a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvár-Kernen I.R. Baráti Kör Egyesület, az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár és a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár a szürethez kapcsolódó DOM-BOR-FESZT elnevezésű borünnepet.

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére. A rendezvényt Kiss Balázs és Futó Péter önkormányzati képviselők, Glaub Róbert, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Páldi Ede, az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár elnöke nyitották meg.

A jó hangulatról a Magyarhertelendi Bordal-Kör Egyesület, a Kapos Táncegyüttes, a szekszárdi Holló Együttes, az NDC DANCEstudio, a sásdi Deutsch Klub Énekkara és a Dombóvári Zenész Egyesület gondoskodott.

A rendezvényre kilátogatók nem csak kiváló díjnyertes borokat, hanem igazi kisüsti pálinkát is kóstolhattak a Schmieder Pálinkaház standjánál.

Az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár faházánál jótékonysági plüssgyűjtést szerveztek, cserébe zsákbamacskát vihetett haza, aki odaadományozta plüssállatát.

A tombolasorsolás alkalmával értékes nyereményeket vehettek át a Fadler Méhészet, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ, a Dombóvári Városvédő és Városszépítő Egyesület, a Veres Pincészet, a Éles Simon Kertbarát Egyesület, Dombóvár Város Önkormányzata és az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár jóvoltából.

A rendezvény utcabállal zárult, a kaposvári SENIOR zenekar gondoskodott a jó hangulatról és a változatos zenéről.

Címkék: borfesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.