Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2022. Szeptember 28. 10:27, szerda | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére.

Immár második alkalommal rendezte meg a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvár-Kernen I.R. Baráti Kör Egyesület, az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár és a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár a szürethez kapcsolódó DOM-BOR-FESZT elnevezésű borünnepet.

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére. A rendezvényt Kiss Balázs és Futó Péter önkormányzati képviselők, Glaub Róbert, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Páldi Ede, az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár elnöke nyitották meg.

A jó hangulatról a Magyarhertelendi Bordal-Kör Egyesület, a Kapos Táncegyüttes, a szekszárdi Holló Együttes, az NDC DANCEstudio, a sásdi Deutsch Klub Énekkara és a Dombóvári Zenész Egyesület gondoskodott.

A rendezvényre kilátogatók nem csak kiváló díjnyertes borokat, hanem igazi kisüsti pálinkát is kóstolhattak a Schmieder Pálinkaház standjánál.

Az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár faházánál jótékonysági plüssgyűjtést szerveztek, cserébe zsákbamacskát vihetett haza, aki odaadományozta plüssállatát.

A tombolasorsolás alkalmával értékes nyereményeket vehettek át a Fadler Méhészet, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ, a Dombóvári Városvédő és Városszépítő Egyesület, a Veres Pincészet, a Éles Simon Kertbarát Egyesület, Dombóvár Város Önkormányzata és az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár jóvoltából.

A rendezvény utcabállal zárult, a kaposvári SENIOR zenekar gondoskodott a jó hangulatról és a változatos zenéről.

Címkék: borfesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 26. 19:56, szombat | Helyi

Elkészült a tervezett beruházás

Teljes egészében elkészült a Pannónia út Dombóvári Járási Hivatal mögötti szakaszán a tervezett, a több éve húzódó beruházás.

2022. November 25. 08:27, péntek | Helyi

Szalagtűző ünnepélyt tartottak az Apáczai Csere János Technikumban

A Tolna Megyei SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium végzős diákjaira is feltűzték a kék szalagot. Az ünnepségre november 19-én került sor a Szuhay Sportcentrumban

2022. November 24. 08:30, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Karatesuli öt tagja ismét Szerbiában versenyzett

XXII. Bácska Topolya Karate Kupa