Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 09. 14:46, kedd | Helyi
Forrás: MTI, fotó: www.careerealism.com

Nem kapták meg minőségi bérpótlékukat egy dombóvári iskola tanárai

Nem kapták meg minőségi bérpótlékukat egy dombóvári iskola tanárai

A dombóvári Belvárosi Általános Iskola pedagógusai július óta nem kapták meg minőségi bérpótlékukat - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) helyi képviselője pénteken az MTI-vel.

A tanárok a béreket utaló Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezettől azt a választ kapták, hogy nincs pénz a minőségi bérpótlékra - mondta Somfalvi Eszter, hozzátéve, a pótlékot az iskola 57 pedagógusa és a dombóvári zeneiskola húsz tanára nem kapta meg, más iskolákban viszont kifizették a juttatást.
A szakszervezeti képviselő azt is közölte, hogy amennyiben a differenciáltan adható, 10 ezertől 80 ezer forintig terjedő összeget év végéig nem kapják meg, jogi lépéseket tesznek.

Gulyásné Kovács Zita, a szolgáltató szervezet vezetője az MTI-nek elmondta: azért nem utalták a pótlékot, mert a szervezet nem kapott rá finanszírozást az önkormányzattól.

Az iskola igazgatója nem kívánt nyilatkozni, az MTI tudósítója kereste a város jegyzőjét is, aki pénteken telefonon nem volt elérhető

Szabó Loránd (független) polgármester az MTI-nek azt mondta: a bérpótlékot a képviselő-testület Fidesz-frakciója által megszavazott költségvetés miatt nem fizethetik ki. "Mi csak azokhoz a számokhoz tudunk ragaszkodni, amit elfogadott a testület".
Mint mondta, az intézmények adósságállománya meghaladja a 90 millió forintot. "A minőségi bérpótlék az adósságállománynak esett áldozatul, az iskola igazgatójának el kellett döntenie, a számlákat vagy a bérpótlékot fizetik ki".

Nagy Roland, a testület Fidesz-KDNP-frakció vezetője a polgármester által megfogalmazottakra úgy reagált: a polgármester terjesztette be a költségvetési rendeletet, a frakció pedig elfogadta az intézmények költségvetési javaslatát. Az intézmények költségvetéséből 10 százalék zárolva van, ha ezt feloldanánk, jutna pénz a minőségi bérpótlékra - mondta a frakcióvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!