Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 19. 16:55, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Nem bűncselekmény okozta a hároméves kisfiú halálát

Nem bűncselekmény okozta a hároméves kisfiú halálát

Nem gondatlanságból elkövetett emberölés, hanem gyors lefolyású betegség miatt halt meg tavaly ősszel egy kisfiú dombóvári és nagykanizsai gondozójánál a Zala megyei Pacsán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Tavaly októberben a mentők tettek bejelentést a rendőrségen, hogy Pacsán egy hároméves kisfiút - akit anyja egy férfi és egy nő gondjára bízott - sikertelenül próbáltak újraéleszteni. A soron kívül végrehajtott igazságügyi orvos szakértői boncolás során derült ki, hogy a halált az elgyengült szervezetet megtámadó vírusos tüdőgyulladás okozta.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított nyomozást. Őrizetbe vettek egy 31 éves dombóvári férfit és egy 24 éves nagykanizsai nőt, akik a gyereket az anya megbízásából az általuk bérelt lakrészbe vitték.

Szabados Gábor, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek kedden arról számolt be, hogy az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint a gyermek halálának közvetlen oka „olyan heveny vérzéses tüdőgyulladás volt, hogy idejében megkezdett orvosi kezeléssel is kevés esély lett volna életének megmentésére”. A szakvélemény alapján „a betegség természetét tekintve a gyermek környezetében lévő laikus személyektől nem volt elvárható, hogy ezt a gyors lefolyású súlyos megbetegedést felismerjék”.

Miután bebizonyosodott, hogy a gyermek felügyeletével, gondozásával megbízott, és az ügyben kihallgatott férfi és élettársa nem követett el bűncselekményt, a nyomozóhatóság a napokban megszüntette az eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.