Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 17. 17:21, hétfő | PR

Nélkülözhetetlen felszerelések lakókocsis kempingezéshez

Nélkülözhetetlen felszerelések lakókocsis kempingezéshez

Ha elfogott minket a vágy, hogy milyen jó lenne kötöttségek nélkül pihenni egyet, akkor itt az ideje, hogy elmerüljünk a lakókocsis nyaralás világában. Irány a vadregényes táj... vagy a kemping!

Ám azért, hogy megtapasztalhassuk az igazi szabadság élményét, érdemes egy kicsit fel is készülni rá.

Útvonaltervezés

Először is gondolkodjunk el azon, hogy itthon szeretnénk egyet kempingezni a lakócskocsival, vagy külföldre húz inkább a szívünk. Ha Magyarországon maradunk, akkor is figyeljük meg valódi igényeinket. Szeretnénk-e víz mellett lenni, egyhelyben maradnánk vagy többfelé is mennénk? Inkább egy vadregényes, mindentől távol lévő helyre szeretnénk elvonulni? Olvassunk blogokat, élménybeszámolókat, ajánlókat a témában!

Ha külföldre szeretnénk menni és akár egy körutazásban is benne vagyunk, akkor se úgy induljunk útnak, hogy kipipálgatjuk az országokat, városokat. Engedjük meg magunknak egy kis (vagy sok) spontaneitást. Mi lenne, ha épp most vágnánk bele abba a bizonyos nagy európai kalandba? Persze az jó, ha vannak az utazásnak olyan sarokpontjai, amelyek irányban tartanak minket, ilyen például a költségvetés.

Kényelmi szint

Bár a lakókocsis utazás tényleg egyfajta különleges életérzés, sokan vannak vele úgy, hogy egy bizonyos kényelmi szint alá mégsem szeretnének menni. Ez teljesen érthető. Ma már nagyon sok berendezés jó szolgálatot tesz utazás közben, a lakókocsi felszerelések között számtalan kényelmi cikk megtalálható már.

Persze, ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy luxuslakókocsival vágunk neki az útnak, akkor nincs más dolgunk, mint vezetni az autót és néha rápillantani a térképre.

Praktikus eszközök

Ha egy olyan lakókocsival utazunk, amiben nem túl sok minden található az ágyon kívül, akkor van néhány olyan praktikus eszköz és felszerelés, amely komfortossá teszi utunkat.

Szükségünk lesz egy kisebb-nagyobb hűtőre. Lehet, hogy elég lesz egy hűtőtáska a hideg innivalóknak, de ha gyerekekkel vágunk neki a kalandnak, akkor egy nagyobb fűtő-hűtőbox is jól jöhet.

Ha főzni szeretnénk, akkor hordozható grillsütőkben vagy épp gázfőzőkben (ismertebb nevén gázrezsó) is gondolkodhatunk, és ne feledkezzünk meg a gázpalackról és a gyorscsatlakozókról, nyomáscsökkentőről sem. Sőt, ha van konyha a lakóautóban, páraelszívót is beépíthetünk, ha szeretnénk. Emellett sokfajta kávé- és teafőzőből is választhatunk, amelyeket kifejezetten lakókocsiba terveztek.

Az akkumulátor töltők és inverterek is nagy hasznunkra lehetnek. Telefon valószínűleg lesz nálunk, de akár laptopot és tévét is vihetünk magunkkal, amelyeket csatlakoztathatunk így áramforrásra. Egy feszültségátalakító például külföldön igazán jól jöhet.

Ha mégis inkább vadkempingezésre készülünk, egy fényképezőgép vagy egy okostelefon akkor sem árt, ha van nálunk, hogy megörökíthessük az életre szóló pillanatokat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.