Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 23. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Fotó: darazsirtas.blog.hu

Nagy veszélyt jelentenek a darazsak és a méhek a nyári hónapokban

Nagy veszélyt jelentenek a darazsak és a méhek a nyári hónapokban

Szombaton Tolna településről érkezett a riasztás, mely szerint egy családi ház gyerekszobájának az álmennyezetébe darazsak fészkeltek, és a gyerekeket veszélyeztették.

A Tolnai Önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és darázsírtószer segítségével a darazsakat eltávolították.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton kéri a lakosságot, hogy senki ne próbálkozzon egyedül eltávolítani a fészket és a rovarokat, minden esetben értesítsen szakembert, akiknek névsorát és elérhetőségét a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság weboldalán közzé is tettük. A tűzoltó egységek értesítésére akkor van szükség, ha a rovarok közvetlen életveszélyt vagy sérülésveszélyt jelentenek.

Fontos tudni, hogy a méhek elsősorban közvetlen támadás esetén, önvédelemből csípnek. A fullánk a szúráskor kiszakad, ami a pusztulásukhoz vezet, így a méhek csak végső esetben támadnak. A darazsak a méheknél agresszívebbek, a területükre behatoló, gyanútlan embert is képesek megtámadni. Rosszabb esetben a csípés súlyos allergiás reakciót válthat ki, érdemes ilyenkor azonnal orvoshoz fordulni

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.