Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Február 10. 14:43, csütörtök | Helyi

Modern taneszközöket nyert az Apáczai egy uniós pályázaton

Modern taneszközöket nyert az Apáczai egy uniós pályázaton

A korszerű technológiák nyomán hasznosítható tudás a szakképző iskolák radikális megújítását, közvetve a szakképzés gyökeres átalakítását eredményezheti. Ezt célozza meg a Kaposvár-TISZK uniós pályázati projektje.

A TISZK-ben (térségi integrált szakképző központ) tag Somogy, Baranya és Tolna megyei intézmények részvételével zajló projekt keretében beszerzett, itthon egyelőre ritkaságnak számító mobil mérésadatgyűjtő készülékeket mutattak be tegnap az Apáczai Szakközépiskolában.

A pályázati program lényege a TISZK szakmai fejlesztését, a gyakorlati képzés minőségének javulását támogató infrastrukturális és eszközfejlesztés, mely elősegítheti a korszerű technológiák megismerését, a munkaerőpiacon jól hasznosítható szakmák oktatását.

A modern műszaki megoldások nemrég tizenhat olyan eszköz képében kopogtattak be az Apáczaiba, amelyek kitűnően használhatók természettudományos tárgyak tantermi és terepi méréseinek végrehajtásához és kiértékeléséhez. Az oktatási eszközök legújabb generációjának olyan képviselőiről van szó, amelyeket előre telepített multimédiás adatmegjelenítő és kiértékelő szoftverrel szállítottak. Az érintőképernyős mobileszközökhöz különböző biológiai, kémiai és fizikai érzékelők csatlakoztathatók. Ráadásul ez megtehető az iskola korábban beszerzett szenzoraival, így újakra most nem volt szükségük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.