Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 09. 10:51, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Megyei kitüntetésben részesült Csikóstőttős polgármestere

Megyei kitüntetésben részesült Csikóstőttős polgármestere

Szeptember 1-jén, a megyenapi ünnepségen a Tolna Megyei önkormányzat Bezerédj István-díjat adományozott Pintér Szilárd csikóstőttősi polgármesternek

a helyi hagyo­mányokat megőrző telepü­lés­fejlesztő, közösségépítő tevékenysége, az országos elis­mertséget is szerzett Pajtas zínház létrehozása és kis­térségi kulturális centrummá fejlesztése érdekében végzett munkája, a helyi lakosság életkörülményeinek javítása, a környezettudatoss ág kialakítása terén elért eredményei, a kistérségi társulás működésében vállalt aktív szerepe, értékteremtő munkája elismeréséül.

A változások nem öncélúak, azért akarjuk megváltoztatni hazánkat és benne saját magunkat, hogy jobb legyen ez az ország és a közösség – hangoztatta Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár az ünnepségen tartott beszédében Tolna megyei polgármesterek, megyei közgyűlési tagok, kitüntetettek előtt.
2010-re Magyarország súlyos társadalmi és gazdasági csőd szélére so dródott az elmúlt huszonkét év következtében. Tolna megye minden polgára pártállástól függetlenül egyetértett abban, hogy az ország helyzetét meg kell változtatni – tette hozzá.
„Ha valaki megkapja a társadalom kétharmados felhatalmazását arra, hogy az országot kormányozza, abban is felelőssége van, hogy a következő öt-tíz esztendőben gondolkozzék, és cselekedjék” – mondta.
Megjegyezte: most dől el, hogy milyen lesz a megyék szerepe 2013-tól, a következő európai uniós finanszírozási ciklusban. Az intézményfinanszírozási nehézségek, kifizetetlen számlák után végre olyan időszakban élhetünk, amikor egy település képviselő-testülete a település fejlődését, az ott élők életkörülményeit tudja befolyásolni – fogalmazott.
„Nekünk, a kormány tagjainak abban van felelősségünk, hogy a forrásokat és lehetőségeket ennek a szempontnak rendeljük alá, és pártállástól, politikai meggyőződéstől függetlenül önöket partnernek tekintve, minden megyei közgyűlési tagot, polgármestert arra biztassunk, hogy működjenek együtt, próbálják átszabni a megye életét” – hangoztatta az államtitkár.

A megyenapi ünnepségen tizennégyen – művészek, sportolók, köztisztviselők és közalkalmazottak – részesültek elismerésben, a kitüntető díjakat dr. Puskás Imre, a megyei közgyűlés elnöke adta át. A Megyenapot minden év szeptember 1-jén rendezik meg Tolnában, arra emlékezve, hogy Lipót császár 1699-ben e napon adományozott pecséthasználati jogot Tolna vármegyének.

Forrás: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.