Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Május 28. 23:57, szombat | Helyi

Megvalósult a szennyvízkezelés Csikóstőttősön - képgalériával

Megvalósult a szennyvízkezelés Csikóstőttősön - képgalériával

A támogatási szerződés aláírását követő egy éven belül elkészült a település eddigi legnagyobb infrastrukturális beruházása, amely egyben segíti a környezet megóvását is. Az átadóünnepséget május 27-én tartották a Béke utca

Az Európai Unió által is támogatott Új Magyarország Fejlesztési Terv a 2007-2013 közötti fejlesztéspolitikai időszakban számos módon igyekszik biztosítani a Dél-Dunántúli Régióban élők számára a fejlesztési lehetőségekhez való hozzáférést, melynek keretei között került meghirdetésre a DDOP-2009-5.1.4./A „Kistelepülések szennyvízkezelésének fejlesztése” című pályázati kiírás, amelyre Csikóstőttős Község Önkormányzata sikeresen pályázott. A pályázati szakasz lezárásaként az önkormányzat 2010. május 27-én aláírta a település szennyvízkezelésének megvalósítását segítő projekt Támogatási Szerződését a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséggel.

A fejlesztés keretében a projektgazda 562.663.125 Ft-ot költhetett a jogszabályi előírásoknak megfelelő, korszerű, természetbarát szennyvízkezelés megvalósítására. Az összeg 90 %-a uniós támogatás, míg a maradék 10%-a a lakosság és az önkormányzat által közösen biztosított önerő.

Közbeszerzési eljárást követően kiválasztott kivitelező ALISCA BAU Építőipari Zrt. 2010. szeptember 1-jén kezdte meg a munkálatokat. A beruházás során megépült a szennyvíz-csatorna hálózat 9827 méter hosszan (gravitációs gerincvezetékek, nyomóvezetékek és bekötő vezetékek), amelyen négy közterületi átemelő segíti a szennyvíz mozgatását. 362 ingatlannál történt meg a házi bekötés.

A projekt keretében elkészült egy 80 m3/nap kapacitású szennyvíztisztító telep a Béke utca végén. Az eleveniszapos technológiával megtisztított szennyvíz befogadója a falut átszelő Hábi-patak. Jelenleg a hathónapos próbaüzem zajlik, mely során a házi bekötéssel ellátott ingatlanok csatlakozhatnak az elkészült hálózatra, és az általuk kibocsátott szennyvízzel tesztelik a szakemberek a telep szakszerű működését. A próbaüzem befejezése és a végső műszaki átadás szeptember végére várható.

A készülő beruházásról február 28-án és az átadóünnepségről május 27-én készült felvételeinkből összeállított képgalériánk a lenti képre kattintva megnyitható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!