Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2019. Augusztus 30. 09:28, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Megszépül a dombóvári tekecsarnok külseje

Megszépül a dombóvári tekecsarnok külseje

A település önkormányzata biztosít pénzt a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület tulajdonában lévő Ivanich Antal utcai tekecsarnok részleges felújítására.

Az erről szóló szerződést Szabó Loránd polgármester és Vancsa József klubelnök augusztus 27-én írta alá a Városházán.
Az 500 négyzetméter alapterületű sportlétesítmény tetőszerkezetének javítására az előző években már adott vissza nem térítendő támogatást a képviselő-testület, most az épület külső burkolata újulhat meg.
- Az az örömteli pillanat érkezett el, hogy önkormányzati segítséggel tudjuk folytatni a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület ingatlanának korábban megkezdett rendbetételét - emelte ki Szabó Loránd. - Erre a támogatásra a polgármesteri keret ad lehetőséget. A 300.000 forint odaítélésében komoly szerepe van Talapka Rudolfnak, akik jótékonyan lobbizott az említett összeg biztosítása érdekében.
- A teke olyan sport, amit kisgyerekkortól késő öregkorig versenyszerűen lehet űzni - mondta a 6. számú választókerület önkormányzati képviselője. - A Vancsa József elnök által irányított klub nemcsak a helyi és a környékbeli amatőr bábudöntőknek biztosít rendszeres játéklehetőséget a városi csapat-, páros- és egyéni bajnokságban, hanem együttese a regionális mezőny pontvadászatában is jól szerepel.
Hamarosan - szeptember 5-én - kezdődik a nagy hagyományokkal rendelkező Kaposmenti Kupa, amire az ország minden részéből érkeznek majd remek tekésekkel teletűzdelt gárdák.
Az egyesületi vezető köszönetet mondott a polgármesteri segítségért, melynek felhasználásával a meglehetősen rossz állapotban lévő Ivanich Antal utcai csarnokuk oldalfalai kapnak új külső burkolatot. Vancsa József úgy fogalmazott, hogy „a város önkormányzatának támogatása nélkül már nem működne a sportlétesítmény és az egykor szebb napokat látott klub sem”.

Címkék: teke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.