Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Február 25. 10:27, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Megkezdődött a dombóvári kórház korszerűsítése

Megkezdődött a dombóvári kórház korszerűsítése

A munkaterület átadásával kedden megkezdődött a dombóvár Szent Lukács Kórház A épületének közel kétmilliárd forintos korszerűsítése - közölte a kórház igazgatója az MTI-vel.

A nyolcemeletes épületszárny teljes felújítása nyolc hónapig tart, a kivitelező a budapesti HC Építő Kft., amely két ütemben végzi el a munkát - mondta Kerekes László.
A kétrészes kórház A épületében a jelenleg 28 ágyas részlegekből 20 ágyasakat alakítanak ki. Egy-egy kórteremben 2-3 beteget helyeznek majd el, és minden kórteremhez vizes blokkot építenek. Most egy 28 ágyas részleghez két WC és vizes blokk tartozik - mondta az intézményvezető.
A felújítandó részen belgyógyászati, sebészeti betegeket gyógyítanak, és ott működik a szülészet-nőgyógyászati osztály is. A kórház igazgatója szerint a munkálatok alatt zsúfoltabb elhelyezésre kell számítani.
A százszázalékos európai uniós támogatással zajló, 1,88 milliárd forintos projekt része egy 250 millió forint értékű orvosiműszer-beszerzés, valamint a kórház pincehelyi részlegének rekonstrukciója, ahol 39 ágyas ápolási osztályt hoznak létre.
A Szent Lukács Kórház, amelynek B szárnyát 2006-ban korszerűsítették, jelenleg 400 ágyon gyógyít betegeket. A kórház most megújuló épületrészében a belgyógyászati, a sebészeti, a traumatológiai, a szülészeti és a krónikus belgyógyászati osztályt helyezik el.

Címkék: kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!