Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 03. 18:00, péntek | PR

Megkezdődik a kerékpárút építése

Megkezdődik a kerékpárút építése

„Csikóstőttős-Kaposszekcső Településközi Hivatásforgalmi Kerékpárút”
Európai Uniós forrásból DDOP-5.1.1-11-2011-0005

Csikóstőttős Község Önkormányzata Kaposszekcső Község Önkormányzatával a két település között vezető 6534j. Bonyhád-Dombóvár út mentén kerékpárutat létesít, valamint további kerékpáros létesítmények építésével lehetőséget biztosít arra, hogy Csikóstőttős település központja és a már meglévő Dombóvárt Kaposszekcsővel összekötő kerékpárút között biztonságos kerékpáros kapcsolat jöhessen létre.

Csikóstőttős Község Önkormányzata Kaposszekcső Község Önkormányzatával 2011-ben sikeresen pályázott az Új Szechenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése tárgyú pályázati kiírására.
A pályázat sikeres volt, így a létesítményeket a Dél-Dunántúli Regionális Operatív Program forrásainak elnyerésével valósítja meg a település.
A projekt nettó összköltsége 233 569 237 Ft, a támogatási intenzitás 90%-os. A beruházáshoz az Európai Unió és a Magyar Állam 210 212 313 Ft támogatást nyújt. A beruházáshoz szükséges önerő összegét az Önkormányzatok saját forrásból biztosítják.

A települések célja a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, Csikóstőttős-Kaposszekcső közötti településközi hivatásforgalmi kerékpárút megépítése, a már meglévő, több ütemben elkészült Kaposszekcső-Dombóvár közötti kerékpárúthoz kapcsolódás, összefüggő kerékpáros-barát terület kialakítása. További cél a helyi közösség életkörülményeinek javítása, a területi elhelyezkedésből következő hátrányok csökkentése, a gazdasági fejlettségi szintben lévő különbségek mérséklése.

A kerékpáros létesítmények Csikóstőttős és Kaposszekcső közötti terület, külterületen és két település belterületein haladnak.
A kivitelezésre való felkészülés elkezdődött, a kivitelezővel 2013. április 15-én megköttetett a szerződés.

A projektben tervezett határidőknek megfelelően zajlanak a munkák, így a 2013. november 15-re tervezett befejezési határidő is tartható.
A tervezett beruházás hosszú távon biztosítja majd a korszerű, baleset- és akadálymentes közlekedést. Ezen felül az új létesítmény árvízvédelmi szerepet is ellát, és szolgálja a szabadidős kerékpározás biztonságos feltételeit is.

Címkék: kerékpárút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat