Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 14. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Május 18-tól az engedélykérelemmel kapcsolatos bejelentés csak elektronikus úton adható be

Május 18-tól az engedélykérelemmel kapcsolatos bejelentés csak elektronikus úton adható be

Tájékoztatás a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint
az ellenőrzött bejelentésről szóló jogszabály megjelenéséről.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Magyar Közlöny 2020. május 8. napján megjelent, 104. számában kihirdetésre került a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020.(V.8.) Korm. rendelet.
A rendelet 2020. május 18-án lép hatályba.
A rendelet szerinti ún. ellenőrzött bejelentést csak elektronikus úton lehet megtenni az alábbiak szerint:
a) az ügyfélkapu útján,
b) elektronikus űrlap útján,
c) általános célú elektronikus kérelem űrlap szolgáltatás útján, valamint
d) e-mail útján, a hivatalos honlapon közzétett e-mail címre, mely a következő: engedely@dombovar.hu
A bejelentés az engedélykérelemre jogszabályban előírt adatokat tartalmazza. A bejelentéshez mellékelni kell az engedélykérelem előírt mellékleteit.
Fontos, hogy a bejelentéshez nem kell mellékelni azokat a dokumentumokat, amelyek beszerzése a veszélyhelyzet körülményei folytán az ügyfélre nézve aránytalan terhet ró. A nem mellékelt dokumentumok tartalmáról a bejelentésében csak nyilatkozni kell, egyidejűleg előadva azokat a körülményeket, amelyek miatt nem került sor a csatolásra
A bejelentésért az engedélyezés, valamint a kapcsolódó szakhatósági eljárások illetékének vagy igazgatási szolgáltatási díjának csak az 50%-át kell leróni vagy megfizetni. Ha viszont a rendelet alapján engedélyezésre kerül sor, a díjat a jogszabályban megállapított díj 100%-ára kell kiegészíteni.
A bejelentés fogadására köteles e-mail cím a beérkező bejelentésről az ügyfél részére automatikus elektronikus visszaigazolást küld. A bejelentés megtétele esetén a hatóság 8 napon belül értesítést küld, a tevékenység ezt követően végezhető.
Ha az engedélyezésben egyébként szakhatóság is részt venne, az eljáró hatóság a bejelentést a szakhatóság részére továbbítja. Ebben az esetben a tevékenység a bejelentéstől számított tizenkét napon belül közölt értesítést követően gyakorolható.
A bejelentett tevékenység végzését a hatóság a jogszabályban rögzített esetekben megtilthatja. A tiltó rendelkezést tartalmazó végzéssel szemben nincs helye jogorvoslatnak. A végzést követően a normál engedélyezési eljárás lefolytatására kerül sor. Az engedélyezési eljárás kezdő napja a bejelentés benyújtásának a napja lesz.
A folyamatban lévő eljárásokban – ahol e rendelet alapján a tevékenység engedélyezés helyett bejelentés alapján folytatható – az ügyfél kérheti, hogy az engedélykérelme az e rendelet szerinti bejelentésnek minősüljön. A kérelem esetén a hatóság e kérelem benyújtásától számított, e rendeletben foglalt határidőkben jár el.

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.