Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. December 01. 09:03, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Majdnem dobogós lett a gyulaji odvas hárs az Év Fája versenyen

Majdnem dobogós lett a gyulaji odvas hárs az Év Fája versenyen

A megmérettetésen a nevezett 48 fa közül 13 került a döntőbe, ahol a gyulaji odvas hársfa a negyedik helyet szerezte meg és kiérdemelte az Országos Erdészeti Egyesület különdíját.

Az Ökotárs Alapítvány idén immár nyolcadik éve rendezte meg az „Év Fája”-versenyt, melynek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a közvetlen környezetünkben élő fákra és általában a természet fontosságára, annak mindennapi életünkben betöltött szerepére.

A megmérettetésen a nevezett 48 fa közül 13 került a döntőbe, ahol a gyulaji odvas hársfa a negyedik helyet szerezte meg és kiérdemelte az Országos Erdészeti Egyesület különdíját.

Több mint 18.000 szavazat érkezett az „Év Fája”-címért versengő fákra a szeptember elejétől október közepéig tartó online voksoláson. A mindössze 400 lelkes baranyai falu, Zengővárkony jelöltje - a hős szelídgesztenye - lett idén az első 4088 szavazattal, másodiknak a nyírbátori tölgyet választották 3754 szavazattal, harmadik helyet pedig az ősi gubacsi testvérfák szerezték meg 2221 szavazattal.
Amint arról korábban beszámoltunk, Gyulajról a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskolájába, valamint a Magoncka Óvodába járó gyerekek és a két intézmény dolgozói jelöltek az „Magyarországi Év Fája”-címre a templomdombon álló, 21 méter magas odvas hársfát, melynek korát 250 évesre becsülik a faluban élők. Sokáig úgy tűnt, hogy a jelölt a dobogón végez a megmérettetésen, ám végül épphogy lecsúszott arról és negyedik lett a rá adott 2123 vokssal és kiérdemelte az Országos Erdészeti Egyesület különdíját.

Címkék: Gyulaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.