Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2012. Június 06. 05:44, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Magyar csapatok sikere a nemzetközi mentős versenyen

Magyar csapatok sikere a nemzetközi mentős versenyen

Második helyezést ért el a Magyarországot képviselő Rescue 24 speciális mentőcsapat a Rallye-Rejviz 2012 elnevezésű nemzetközi mentős versenyen Csehországban

- tájékoztatta a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója az MTI-t kedden.

Mint azt Pavelcze László elmondta, a megmérettetésen 19 ország 115 mentőegysége állt rajthoz, a résztvevőknek olyan feladatokban kellett megmutatniuk a tudásukat, mint a tömeges baleset felszámolása vagy a gyermekbántalmazás.
Az angolul zajló versenyen a Rescue 24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport önkéntesekből álló csapata a floridai mentők mögött szerezte meg a második helyezést, és Európából egyedüliként állhatott a dobogóra. Kovács Eleonóra, az HM-OMSZ sűrgőségi orvosa, Horváth Attila HM-OMSZ mentőtiszt, Ondrej Kovac tűzoltótiszt, gépkocsivezető, valamint Pavelcze László mentőápoló versenyzett a díjazott egységben.
Pavelcze közlése szerint Magyarországot két csapat képviselte, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) budaörsi csapata 11. helyezést ért el az orvos nélküli alakulatok versenyében, maga mögé utasítva a többi között a kanadai és amerikai mentősöket.
A Rallye Rejviz versenyt - amelyen a különböző nemzetek legjobb életmentői versenyeznek - 15 éve rendezik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.